Zeytin Festivali bu akşam Lütfiye Özipek konseri ile kapanacak

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali, yoğun katılımla gerçekleşen etkinliklerin ardından bu akşam Lütfiye Özipek konseriyle sona erecek.

Bugün Kıbrıs

Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali, 5 Ekim Cumartesi gününü yoğun katılımla tamamlandı. Festivalin dördüncü gününe özellikle halk dansları gösterileri damga vurdu. Kültür ve sanatın lezzet ile bir araya geldiği gece katılımcılara eşsiz anlar sundu.

Saat 18:00’de Karşıyaka Kültür Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu (Küçükler Grubu) sahne alarak geleneksel halk dansları gösterisi sergiledi. Ardından saat 18:15’te Dance Spot Çocuk Bale Gösterisi ile küçük balerinler sahne aldı.

ALİ NESİM ANILDI
Saat 18:30’da başlayan Şiir Dinletisi ve Söyleşisi kapsamında, şair ve yazarlar bir araya geldi. Bu etkinlikte, Ali Nesim anısına ‘Kıbrıs Türk Halkbiliminde 55 Yıllık Yürüyüş Mahmut İslamoğlu’ adlı kitabın tanıtımı ve söyleşi gerçekleşti. Söyleşide araştırmacı yazar Eralp Adanır ve Prof. Dr. Şevket Öznur ile kitabın yazarı Halkbilimci Mahmut İslamoğlu birer konuşma gerçekleştirerek, anı ve şiirlerle geceyi sonlandırdırlar. Saat 19:00’da ise Prof. Dr. Şevket Öznur ve Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlu tarafından ‘Ali Nesim’in Hayatı’ başlıklı sunum gerçekleştirildi ve ardından Lirik Şiir Grubu şiir dinletisi sundu. Etkinliğin sonunda Girne Belediyesi Meclis Üyesi Mete Ünal Girgen, Mahmut İslamoğlu başta olmak üzere katılımcılara zeytin ağacı ve anı plaketi takdim etti.

Saat 19:45’te Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk Dansları Topluluğu, izleyenlere coşkulu bir dans gösterisi sahnelerken saat 20:00’de Erce Güner, solo konser performansı ile sahne aldı. Gecenin devamında saat 20:45’te Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, halk dansları gösterisiyle seyirci ile buluşurken festivalin beşinci günü, saat 21:00’deki Ahmet Evan konseriyle sona erdi.

6 EKİM PROGRAMI
Girne Belediyesi 23’üncü Uluslararası Zeytinlik Zeytin Festivali, 6 Ekim Pazar günü saat 15:30’da ilk etkinlik olarak, Elif Tuğun ile Çocuk ve Gençlik etkinlikleri kapsamında ‘Çocuklarla Sanat’ isimli çalışma hayat bulacak. Saat 17:00’ye kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında ‘Satranç Şöleni’ ve ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ yer alacak. Aynı anda saat 16:30’da Köy Evi’nde ‘Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması’ gerçekleşecek. 18:30’da ise Girne Belediyesi Küçükler Grubu Halk Dansları Gösterisi sahnelenecek. 18:45’de bu kez Girne Belediyesi Müdür Muavini ve Gıda Mühendisi Naile Soyel’in sunumu ile ‘Zeytin ve Zeytinyağının Sağlımıza Faydaları’ konuşulucak. 19:00’da gerçekleşecek olan ‘Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması’ ödül töreninin ardından 19:15’te ise ‘Bilardo Yarışması’ ödül töreni gerçekleşecek. 19:30’da ise ‘13. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’ ödül töreni yapılacak. 19:45’te sahne alacak olan ‘Kuzey Kıbrıs Filipinliler Derneği Dans Gösterisi’nin ardından 20:00’de ‘Girne Belediyesi Çok Sesli Çocuk ve Gençlik Korosu’ sahne alacak. 20:30’da Genç Sanatseverler Derneği’nin sahneye koyacağı halk dansları gösterisinin ardından gece, saat 21:00’ de sahne alacak Lütfiye Özipek konseri ile son bulacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****