KTOEÖS, Dünya Öğretmenler Günü’nde Meclis ve Elçilik önünde “kokteyl” verdi

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen eylemde, kamusal eğitime yönelik saldırılara ve öğretmenlerin haklarının gasp edilmesine karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı: “Öğretmen susmayacak, baskı ve tehditlere boyun eğmeyecek.”

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği eylemde, kamusal eğitime yönelik saldırılara, eğitimdeki dayatmalara ve öğretmen haklarına karşı yürütülen politikalara dikkat çekti. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, öğretmenlerin ve sendikanın mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, hükümeti ve politikalarını eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, sendika adına yaptığı açıklamada, kamusal eğitimin, okulların ve öğretmenlerin çalışma koşullarının giderek kötüleştiğini, haklara ve sendikalara yönelik saldırıların arttığını vurguladı. Eylem, “Bu durumu protesto etmek, sesimizi duyurmak ve öğretmenin mücadelesini bir kez daha ortaya koymak için sokaktayız” dedi.

Eylem, ülkede kamusal eğitimin ve okulların durumu ile ilgili ciddi sorunlar yaşandığını ve öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı baskıların sürdüğünü belirtti. Eylem, “Kamusal eğitimin gözden çıkarıldığı, dökülen ve ihmal edilen okullarımızda eğitime devam etmeye çalışırken, hükümetin saraylar ve külliyeler yapmaktan geri durmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR”
Eylem, hükümetin ve ilgili makamların eğitimi, toplum mühendisliği ve siyasi ajandalarının bir parçası olarak kullanmaya çalıştıklarını ifade etti. Eylem, “Kamusal eğitimi ve öğretmenlerin haklarını hedef alan bu politikalarla, eğitim sistemimizin geleceğini tehdit ediyorsunuz. Kendi ülkemizin mezunları atanmayı beklerken, yurt dışından öğretmen getirilmesi talimatlarını veriyorsunuz. Binlerce ders boş geçerken, yeni atanan öğretmenlere gözdağı vermeye çalışıyorsunuz” dedi.

Eylem ayrıca, üniversitelerin ticarethane ve sahte diploma merkezi haline getirildiğini, adanın yarısının sorma gir hanına dönüştüğünü ve vatandaşlık dağıtılarak toplumsal iradenin teslim alınmak istendiğini ifade etti. Bu gelişmelerin toplumun geleceğini tehlikeye attığını belirten Eylem, eğitimde yapılan dayatmaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“HÜKÜMET VE İŞBİRLİKÇİLERİNİN YARATTIĞI BU ÇÜRÜMÜŞ DÜZENE KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
KTOEÖS Başkanı Eylem, öğretmenlerin ve sendikanın susmayacağını, baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğini dile getirerek, “Öğretmen olarak, toplumun sigortası ve geleceği olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Hükümetin ve işbirlikçilerinin yarattığı bu çürümüş düzene, bu bataklığa karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylem, öğretmenlerin sürdürdüğü onurlu mücadele için teşekkür ederek, bu günü kutlamayı düşünen siyasi yetkililere özellikle Eğitim Bakanına seslendi: “Yüzümüze bakacak yüzünüz yok!”

“YASAL DÜZENLEMELER VE İYİLEŞTİRMELER YAPILMIYOR”
Eylem, kamu çalışanları ve öğretmenler için hak gaspları yapıldığını, geçim derdi içinde olan halkın alım gücünü korumak için hiçbir önlem alınmadığını ifade etti. Eğitimde niteliği düşüren ve toplumu adaletsizliğe, rüşvet ve torpile alıştıran politikalara karşı çıktıklarını belirten Eylem, eğitimin toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini söyledi.

KTOEÖS, Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği eylemde, öğretmenlerin ve kamusal eğitimin sorunlarını bir kez daha gündeme taşıyarak, hükümeti ve ilgili makamları sorunları çözmek için harekete geçmeye çağırdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****