CTP Milletvekili Sami Özuslu: “Kıbrıslı Türkler turizmde de bypass ediliyor”

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında turizm alanında gelişen işbirliğine dikkat çekerek, Kıbrıslı Türklerin bu süreçte bypass edildiğini ve turizmde görmezden gelindiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Sami Özuslu, turizm alanında Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında gelişen işbirliğine dikkat çekerek, Kıbrıslı Türklerin bu süreçte bypass edildiğini ve turizmde görmezden gelindiğini vurguladı. Özuslu, cruise gemilerinin Türkiye limanları ile Kıbrıs’ın güneyindeki Larnaka ve Limasol limanları arasında doğrudan sefer düzenlediklerini belirterek, Kıbrıslı Türklerin turizm sektöründe dünya ile bağlantısının giderek zayıflatıldığını ifade etti.

CRUISE GEMİLERİ TÜRKİYE’DEN KIBRIS’IN GÜNEYİNE SEFER DÜZENLİYOR
Özuslu, yaptığı açıklamada Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin birbirini ‘tanımıyor’ olmasına rağmen turizm alanında işbirliği yaptığını söyledi. Türkiye limanları ile Kıbrıs’ın güneyindeki Limasol ve Larnaka limanları arasında doğrudan seferler düzenleyen cruise gemilerinin, iki ülke arasındaki deniz trafiğinin yoğunlaştığını gösterdiğini belirtti. Özellikle 2 Ekim tarihinde Limasol limanından ayrılan Marella Discovery adlı cruise gemisinin 3 Ekim sabahı Antalya’ya vardığını, uydular üzerinden izlenen bu rotanın açıkça görüldüğünü ifade etti.

Özuslu’nun paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****