KTOEÖS’ten Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki usulsüzlüklere tepki: Torpil, yolsuzluk ve rüşvet eğitimi çürütüyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde yaşanan usulsüzlükleri gündeme taşıdı. Sendika, öğrencilerin torpille okula alınmasının eğitimin niteliğini düşürdüğünü belirterek, Milli Eğitim Bakanlığını yasal adımlar atmaya davet etti.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekmek amacıyla bu sabah okul önünde bir açıklama yaptı.

KTOEÖS, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaşanan usulsüz uygulamaların eğitimin kalitesini düşürdüğünü belirterek, Milli Eğitim Bakanlığını bu konuda yasal adımlar atmaya davet etti. Öğrencilerin torpille okula kabul edilmesinin eğitim sistemini çürüttüğünü vurgulayan sendika, eğitimin niteliğinin iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Sendika Başkanı Selma Eylem, açıklamasında okulda uzun yıllardır devam eden hukuksuz uygulamaların bu yıl da tekrarlandığını belirtti ve bu durumun eğitimin kalitesine verdiği zararları vurguladı.

“BU OKULDA KONTEYNER YOK, AMA TORPİL VAR”
Selma Eylem, açıklamasına okulun fiziksel eksiklerine ve idari problemlerine dikkat çekerek başladı:

“Bu okulda konteyner yok. Ama evet, değerli basın emekçilerimiz, öncelikle bir kez daha bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Bugün Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ndeyiz. Evet, bu okulda inşaat yok, konteyner yok. Ama bu okulda her yıl olduğu gibi gene bir kez daha usulsüzlük var. Nedir? Bu okul yıllardır kontenjan sınavla öğrenci, yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden bir okulumuzdur.”

“YASAL ZEMİN YOK, TORPİL VAR”
Eylem, okulun özel bir statüsü olmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığının okulun tüzüğünü düzenlemekten kaçındığını ve her yıl sınavı geçemeyen öğrencilerin torpille okula alındığını ifade etti:

“Ancak bakanlık ısrarla bu okulun tüzüğünü yapmak istemiyor. Yasal bir zemine oturtmak istemiyor buraya öğrenci alımını. Fakat her sene ‘kontenjan eksiktir’ diyerek bir sınav yapıp geçmeyen öğrencileri tekrar okula alabiliyor, yani torpil uyguluyor.”

Bu yılki durumun ise daha karmaşık ve usulsüz olduğunu vurgulayan Eylem, 11. sınıfa sınavı geçemeyen bir öğrencinin, 2,5 ay sonra sınav yapılarak okula kabul edildiğini belirtti. Eylem, bu sınavın, gerekli komisyonlar oluşturulmadan, okul dışında ve gizli kapaklı bir şekilde yapıldığını ifade etti.

“EĞİTİMİN NİTELİĞİNE ZARAR VERİLİYOR”
Eylem, bakanlığın sınavı geçemeyen öğrencileri torpille okula almasının eğitimin niteliğine ciddi zararlar verdiğini belirterek, şu eleştirilerde bulundu:

“Eğitimin niteliği meselesi hiç dertleri değil. Defalardır gündeme getiriyoruz. Altyapı donanımdan bahsediyoruz. Ancak bu şekilde yaparak eğitimin niteliğini sağlayamazsınız. Öğretmenden tasarruf ederek sağlayamazsınız. Zaten konteynerlere, inşaatlara mahkum ettiğiniz eğitimi aynı zamanda bu tür politikalarla, rüşvet, yolsuzluk, sahtekarlık, torpil ile ne yazık ki eğitime de yansıtıyorsunuz.”

KTOEÖS Başkanı, “Yapılan tüm usulsüzlükleri, haksızlıkları, adaletsizlikleri dile getirmeye devam edeceğiz ve bunlara karşı mücadele edeceğiz” vurgusu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****