UBP’de Parti Meclisi belirleniyor

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 23. Olağan Kurultayı'nda Ünal Üstel’in yeniden genel başkan seçilmesinin ardından, Parti Meclisi üyelerinin belirlenmesi için oy tasnifi ve sayımı başladı. 10 bin 134 üyenin oy kullandığı seçimde, 122 aday arasından 70 kişilik Parti Meclisi üyeliğini kazanan isimler yarına kadar netleşecek.

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 23. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin belirlenmesi için oy sayımı devam ediyor.

Ulusal Birlik Partisi’nin dün yapılan 23. Olağan Kurultayı’nda Ünal Üstel’in Genel Başkanlığa yeniden seçilmesinin ardından bugün Parti Meclisi’nin üyelerinin belirlenmesi için oyların tasnifi ve sayımı yapılıyor.

Oy sayma işlemi, saat 15.00’te kurultayın yapıldığı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

TAK muhabirinin divan başkanı Mahmut Özçınar’dan aldığı bilgiye göre, parti meclisinin belirlenmesi için verilen oyların önce tasnifinin, ardından da sayımının yapılacağını söyledi. Özçınar, tasnif ve sayımda küçük ilçelerden büyüğe doğru gidileceğini de ifade etti.

Oy sayımının tamamlanmasıyla 122 aday arasından 70 kişilik Parti Meclisi üyeliğini kazanan isimler de belirlenmiş olacak.

Parti meclisi üyelerinin kesinleşmesinin yarını bulması bekleniyor.

UBP’nin 23. Olağan Kurultayı’nda 21 bin civarındaki üyeden 10 bin 134’ü, kurulan 13 sandıkta oy kullanmıştı.

UBP Kurultayı’nda yüksek disiplin kuruluna Av. İbrahim Urcan, Özen Hürses, Mustafa Osmanlı, Fuat Nalcıoğlu ve Hasan Hasipoğlu; merkez denetleme kuruluna ise Dr. Mehmet Ağa ile Gülçin Kıraç, yeter sayıda üye olduğu için gizli oylama yapılmadan üyelerin onayıyla seçilmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****