Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda konuşacak

Bugün ABD'ye giden Erdoğan, 14. kez BM Genel Kurulu'nda hitap edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye gidiyor. Salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap edecek Erdoğan, konuşmasında İsrail’in devam eden saldırılarına ve bölgede yükselen tansiyona geniş yer ayırması bekleniyor. Bloomberg’in haberine göre, Erdoğan’ın ABD ile ilişkileri güçlendirmek için New York’ta Kamala Harris ile bir görüşme talep ettiği iddialar arasında.

Her yıl dünya liderlerini ABD’de bir araya getiren BM Genel Kurul görüşmelerinin 79’uncusu bu yıl 22 Eylül’de “Geleceğin Zirvesi” ile açılacak.

New York kentinde düzenlenecek zirvede, liderlerin konuşmalarına ev sahipliği yapılan oturum ise 24 Eylül’de başlayacak.

Bugün ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan da 14. kez BM Genel Kurulu’nda hitap edecek.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Eylül Salı günü yapacağı BM konuşmasında en önemli gündem başlığının İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının olması bekleniyor.

Erdoğan, uluslararası toplumu İsrail’in saldırılarına karşı durmaya çağıracak, yaşanan katliama dikkat çekecek.

Erdoğan’ın ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik siber saldırıların ardından bölgede yükselen tansiyona ve savaşın olası yayılma tehdidine de dikkat çekeceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde bölgesel ve küresel başlıklarla birlikte ikili ilişkiler de ele alaınacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****