Hizbullah lideri Nasrallah’tan patlamalar sonrası ilk açıklama: “İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı, saldırılar savaş sebebidir”

Nasrallah, "Bu, toplu katliamdan başka bir şey değildir. İsrail'in suçlarına eklenen yeni bir suç olmuştur. Bu bir savaş ilanıdır" dedi.

Lübnan’da Hizbullah militanlarına yönelik olarak yapılan cihaz patlamaları sonrası Hizbullah lideri Nasrallah, canlı yayında açıklama yaptı.

Lübnan’da önce Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları, sonra da telsizler eş zamanlı olarak patlatılmıştı. Saldırılarda yüzlerce Hizbullah militanı ağır yaralanırken, iki saldırıda toplam 32 kişi hayatını kaybetmişti. Hizbullah, 8 Ekim’de İsrail’in kuzey bölgesine saldırması ile başlayan 11 aylık çatışmada en büyük günlük kaybı son iki gündeki patlamalarda vermişti.

Lübnan’daki cihazların patlatılmasının ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, canlı yayında açıklamalarda bulundu. İsrail jetleri de Hizbullah lideri Nasrallah’ın konuşması sırasında alçaktan uçtu, ses sınırını aştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****