Trump’a ikinci suikast girişimi

"Yakınımda silah sesleri duyuldu, ancak söylentiler kontrolden çıkmadan önce bunu benden duymanızı istedim: GÜVENDEYİM VE İYİYİM!"

Polis, Gizli Servis ve yerel şerif departmanıyla düzenlediği basın toplantısında, bölgeye giriş ve çıkışları “derhal” durdurduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) iç istihbarat teşkilatı Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) Pazar akşam saatlerinde yapılan bir açıklamada, eski ABD Başkanı ve 5 Kasım’daki seçimlerde Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik düzenlenen bir “suikast girişimi gibi görünen” bir olayın soruşturulduğu belirtildi.

Öğle saatlerinde Trump’ın Florida’daki golf sahasının yakınlarında silah sesleri duyulmuş ve ardından Gizli Servis tarafından yapılan bir açıklamada Cumhuriyetçi adayın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedilmişti.

CBS News, ateş eden şüphelinin Trump’ın West Palm Beach golf sahasının bitişiğindeki ağaçların içinde olduğunu ve bir AK-47 tüfeği taşıdığını bildirdi.

CBS’in bu haberini şerif de doğruladı.

Palm Beach İlçe Şerif Ofisi’nden Teri Barbera, memurların olay yerinden aldığı, Trump’ın golf sahasının çitinde bulunan delillerin fotoğraflarını gösterdi.

Şüphelinin, Gizli Servis ajanı tarafından saldırıya uğradıktan sonra bir arabayla olay yerinden kaçtığı belirtildi.

CBS, aynı plakalara sahip bir aracın Martin County’de durdurulduğunu ve bir kişinin gözaltına alındığını ancak bunun suikastçi olup olmadığının belirsiz olduğunu belirtti.

Trump’ın kampanya ekibi, eski başkanın “Yakınımda silah sesleri duyuldu, ancak söylentiler kontrolden çıkmadan önce bunu benden duymanızı istedim: GÜVENDEYİM VE İYİYİM!” yazdığı bir açıklamayı da yayınladı.

Trump’ın Kasım ayındaki seçimlerde yarışacağı Demokrat başkan adayı Kamala Harris, X’te Trump’ın güvende olduğuna sevindiğini belirterek “Amerika’da şiddetin yeri yok” ifadelerini kullandı.

Trump, Temmuz ayında Pensilvanya’daki bir mitingde uğradığı suikast girişiminden bu yana güvenlik önlemlerini artırdı.

O olayda, kurşun kulağını sıyırmıştı.

Trump, artık açık hava mitinglerinde kurşun geçirmez cam bir bölmenin arkasından konuşuyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****