Öğretmenler sokakta

Öğretmen sendikaları, okulların açılışının ertelenmesine tepki göstermek için bugün eylem yapacak. Öğretmenler, hükümetin eğitimi siyasi hesaplara kurban etmesini protesto etmek amacıyla bugün sokakta olacak.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), okulların açılışının ertelenmesine tepki göstermek amacıyla bugün eylem yapacak. Sendikalar, hükümeti eğitimi ve okulların açılışını kurultay hesaplarına kurban etmekle suçlarken, öğrencilerin konteynerlerde veya tehlikeli binalarda eğitim görmeye mahkum edilmesine ve öğretmenlerin haklarına yönelik saldırılara karşı harekete geçeceklerini duyurdular.

KTOEÖS, “Yeter Demek” için bugün saat 10.00’da külliyede ve saat 10.30’da Eğitim Bakanlığı önünde bir araya geleceklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Bilimsel, laik kamusal eğitimi gözden çıkarıp, okulların açılışını kurultaya kurban edenlere karşı duracağız” ifadesi kullanıldı. Sendika, okulların eksikliklerinin giderilmediğini ve öğrencilerin güvensiz koşullarda eğitime zorlandığını belirtti.

KTÖS ise saat 09.20’de Elçilik önünde toplanarak, hükümetin eğitime yönelik politikalarını protesto edeceklerini bildirdi. KTÖS, “İstikrar bu mu?” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Tarihte ilk defa okulların açılamaması, hükümetin plansızlığı ve eğitime yeterince önem vermemesiyle ilgilidir” dedi. Sendika, devlet imkanlarının parti başkanlığı için ranta dönüştürüldüğünü savunarak, “Çocukların eğitimini kendi çıkarları için kullananlara söyleyecek sözümüz var” mesajını verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****