KTAMS: Eğitim hakkı kurultaya meze yapıldı!

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, okulların açılmasının bir hafta ertelenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Halkımız bir kere daha görmüştür ki UBP-DP-YDP Hükümeti’nin halka hizmet etmek gibi bir gailesi yoktur. Onların koltukları, çocuklarımızın geleceğinden çok daha önemlidir" vurgusu yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, okulların açılışının ertelenmesi ve ülkedeki ekonomik sorunlar nedeniyle hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bengihan, halkın alım gücünün sürekli olarak düştüğüne dikkat çekerek, birçok ailenin çocuklarını sağlıklı bir şekilde besleyemediğini, hatta karnını dahi doyurmakta zorlandığını belirtti. Hükümetin pahalılığı önlemek için ciddi adımlar atmaktan kaçındığını vurgulayan Bengihan, UBP kurultayının aylardır ülke gündemini işgal ettiğini ifade etti.

Bengihan, yaptığı açıklamada, “Ülke yangın yerine dönmüşken, Başbakan gecesini gündüzünü UBP kurultayına adamıştır,” dedi. Okulların açılışı ve öğretmen atamaları gibi önemli konularda adım atılmadığını belirten Bengihan, “Üç ay tatil süresince ne okullar hazır duruma getirilmiş, ne de öğretmen atamaları yapılmıştır,” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM HAKKI UBP KURULTAYINA MEZE YAPILDI”
Bengihan, okulların açılışının bir hafta ertelenmesinin arkasında siyasi hesapların yattığını ileri sürerek, “Anlaşılan, torpile dayalı yapılacak geçici öğretmen atamalarında paylaşım kavgasını kurultay sonrasına bırakmak için okulların açılışı bir hafta ertelenmiştir. Yani çocuklarımızın eğitim hakkı UBP kurultayına meze yapılmıştır,” dedi. Bu durumun, hükümetin yönetim anlayışını gözler önüne serdiğini belirten Bengihan, “Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır ki, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim hakkını gözlerini kırpmadan gasp ediyorlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“HALKA HİZMET GİBİ BİR GAİLESİ YOKTUR”
Açıklamasında hükümetin önceliklerine de sert eleştiriler yönelten Bengihan, “Halkımız bir kere daha görmüştür ki UBP-DP-YDP Hükümeti’nin halka hizmet etmek gibi bir gailesi yoktur. Koltuk gailesi her şeyin üstündedir. Onların koltukları, çocuklarımızın geleceğinden çok daha önemlidir,” diyerek, hükümetin halka hizmet etme sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu. “Yazıklar olsun!” ifadesiyle hükümete yönelik öfkesini dile getiren Bengihan, mevcut hükümetin meşruiyetini yitirdiğini belirtti.

“DERHAL İSTİFA EDİN!”
KTAMS Başkanı, hükümetin derhal istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kendi koltuğunu geleceğimiz olan çocuklarımızdan daha değerli görenler, hükümette bir gün dahi kalmamalı, derhal istifa etmelidirler,” çağrısında bulundu. Bengihan, hükümetin eğitim hakkını ve çocukların geleceğini siyasi hesaplara kurban ettiğini belirterek, halkın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****