Öğretmen atamalarında kriz devam ediyor: Okulların açılışı bir hafta ertelendi

Bakanlar Kurulu, öğretmen atama süreçlerinin henüz tamamlanmamış olması ve devam etmesi nedeniyle, 2024-2025 Öğretim Yılının açılışını bir hafta erteledi. Karar Resmi Gazetede yayımlandı.

İlk ve orta dereceli okullarda 2024-2025 Öğretim Yılının açılışı bir hafta ertelenerek 23 Eylül Pazartesi gününe bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı kamu ve özel 128 okulda yaklaşık 28 bin öğrenci, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 48 okulda öğrenim gören yaklaşık 30 bin ortaokul ve lise öğrencisi ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 13 okulda öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrenci ve Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezinde öğrenim gören yaklaşık 450 öğrenci ders başı yapacak.

Daha önce 16 Eylül’de başlayacağı açıklanan yeni öğretim yılı Bakanlar Kurulu kararıyla 23 Eylül’e ertelendi…

Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı akademik takvime göre ilk ve orta dereceli okullarda birinci dönem karnelerin verilmesiyle tamamlanacak…

Öğrenciler 1-16 Şubat tarihlerinde yarı yıl tatili yapacak…

17 Şubat’ta başlayacak İkinci dönem ise 16 Haziran’da karne ve tamamlama belgelerinin verilmesiyle tamamlanacak.
Akademik takvime göre Kolejlere Giriş Sınavı Birinci Basamak sınavı 25 Ocak’ta, İkinci Basamak ise 14 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile 20 Temmuz Fen lisesi Yerleştirme sınavı ise 21 Haziran’da gerçekleştirielcek Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Giriş sınavı ile 25-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****