Mühendis ve Mimar Odaları, Güngör ihalesinin durdurulması için Maliye Bakanlığına yazı gönderdi

KTMMOB, Güngör Düzenli Katı Atık Hakkı ihalesinde kamu yararına aykırı maddeler bulunduğu gerekçesiyle ihalenin durdurulması için Maliye Bakanlığı'na yazı gönderdi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), “Güngör Düzenli Katı Atık Hakkının Verilmesi” ihalesinin içeriğinde kamu yararına aykırı maddeler bulunduğu gerekçesiyle, ihalenin ivedilikle durdurulması için Maliye Bakanlığı’na bir yazı gönderdi.

KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal’ın imzasını taşıyan ve gereği için Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya iletilen 12.09.2024 tarihli yazıda; “Maliye Bakanlığı’na bağlı Para, Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Daire Müdürlüğü tarafından açılan 273/2024 no’lu ‘Entegre Katı Atık Projesi çerçevesinde Güngör Düzenli Katı Atık Hakkının Verilmesi’ konulu ihalenin içeriğinde teknik, mali ve idari yönlerden kamu yararına aykırı maddeler olduğu görülmektedir. Bu maddelerin, kamu yararı ön planda tutularak tarafınızdan oluşturulacak teknik inceleme komisyonu ile gözden geçirilmesi ve bu komisyonda KTMMOB’nin de yer alarak konunun teknik ve idari açıdan yeniden incelenmesini talep etmekteyiz. Bu bağlamda, ihalenin durdurulması, iptali ve/veya ertelenmesinin ivedilikle değerlendirilmesi gerektiğini bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****