Polisten Çalışma Dairesi personeline yönelik soruşturma memurluğu eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın talebiyle Polis Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Soruşturma Memurluğu Eğitimi" tamamlandı; eğitimi başarıyla bitiren Çalışma Dairesi personeline sertifikaları törenle verildi.

Bugün Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın talebi üzerine, Polis Okulu Müdürlüğü tarafından Çalışma Dairesi personeline yönelik “Soruşturma Memurluğu Eğitimi” düzenlendi. 02-10 Eylül 2024 tarihleri arasında Polis Okulu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime, Çalışma Dairesi’nde görevli 17 kişi katıldı. Eğitimde kursiyerlere ceza muhakemeleri usulü yasası, iş yasası ve tüzükleri ile şahadet yasası çerçevesinde teorik eğitimler verildi. Ayrıca adli konularda, soruşturma dosyalarının nasıl hazırlanacağı hakkında bilgiler aktarıldı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, Polis Okulu Müdürlüğü’nde bugün düzenlenen törende başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat, Polis Genel Müdür I. Yardımcısı Ali Adalier, Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kadir Çete, Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Çobanoğlu Ballı’nın yanı sıra, Polis Okulu idari personeli ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kadir Çete, kursiyerlerin derslerini özveriyle takip ettiklerini ve uygulamalı konulara etkin şekilde katıldıklarını belirterek, suçla mücadelede görevlerini yasalara ve hukuk kurallarına bağlı kalarak yürütmelerini temenni etti ve kursiyerlere görevlerinde başarılar diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın talebini olumlu değerlendirip bu eğitimi düzenleyen Polis Okulu Müdürlüğü personeli ile Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’ye teşekkür etti ve iki kurum arasındaki işbirliğinin devam edeceğini ifade etti.

**Spot:**

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****