YKP, ‘Eylül Ayı Barış Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde “Journey Into Cyprus” belgeselini gösterime sunacak

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Barış Derneği’nin çağrısı ile baştılan etkinlikler kapsamında, “Journey Into Cyprus” belgeselini 12 Eylül Perşembe günü saat 18:00'de Arabahmet Kültürevi'nde gösterecek.

Bugün Kıbrıs

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), “Barış Ayı” Eylül etkinlikleri çerçevesinde “Journey Into Cyprus” adlı belgeselin gösterimini gerçekleştirecek. YKP Sekreteryası tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs’ın uzun yıllardır çatışmalar, işgaller ve gerginliklerin merkezi olduğu vurgulanarak, 1974 yılındaki savaşın 50. yılına gelinmiş olmasına rağmen, coğrafyamızdaki acıların hala taze olduğu ifade edildi.

YKP, bu yıldönümünde “Acıların bayramı, savaşın kazananı olmaz” sözünü ön plana çıkararak, barışa duyulan ihtiyacın altını çizdi. “Adamız için barış zamanıdır, bunun için sokağa çıkma zamanıdır” diyen YKP, Barış Derneği’nin çağrısı ile Eylül ayını “Barış Ayı”na çevirme etkinliklerine katkı sağlamak amacıyla bir belgesel gösterimi düzenleyeceğini duyurdu.

2018 yılında Karpaz’dan Baf’a yürüyen Yalçın Adal ve Stavros Georges’in barış talebiyle gerçekleştirdiği yolculukları, “Journey Into Cyprus” adlı belgeselde bir araya getirildi. YKP, bu önemli belgeselin gösterimini 12 Eylül Perşembe günü saat 18:00’de Arabahmet Kültürevi’nde gerçekleştirecek. Etkinlikte Yalçın Adal da katılım sağlayacak, Stavros Georges ise Avustralya’dan mesajları ile etkinliğe katkıda bulunacak.

YKP ayrıca 24 Eylül’de düzenlenecek olan Barış Şöleni’ne de destek vereceğini açıkladı. Federal Kıbrıs mücadelesinin henüz bitmediğine dikkat çeken YKP, BM Genel Sekreteri’nin girişimlerinin devam ettiği bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti’nin istirdat siyasetine karşı çıkılması ve iradeye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Tüm halkı çözüm ve barış için 24 Eylül’de sokağa çıkmaya davet etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****