KİM BU ADAMLAR? NE İŞ YAPARLAR?

Reyhana Saleh’in güvenlik şirketinde çalıştığı imajı yarattığı “sağlam ekip” dediği fotoğraftaki korumalar bulunamadı. Saleh’in yanında sadece bir sekreter, bir temizlikçi bir de şoför kayıtlı çalışıyor.

KAYIT DIŞI İŞLER
Gerçek ismiyle Ummuhan Beyhan Saleh, yurt dışından “her türlü işçi” getirdiği şirketinin faaliyetleri arasına güvenlik işlerini de ekledi. Üç ay önce şirket ana sözleşmesinde yaptığı değişiklikle güvenlik ve koruma sağlama işlerine de girdi. Yurtiçi ve yurtdışında şirketlere, kurum ve kuruluşlara, günlük misafirlere güvenlik hizmeti verecek olan Saleh’in, tanıttığı çalışanlar devletin resmi kayıtlarında bulunamadı.

POLİS PEŞLERİNDE
Gazetemizin araştırmaları sonucu kamuoyuna duyurduğu isimler ve bilgilerin polisin Temmuz ayında başlattığı yurt dışından işçi getirme soruşturma dosyasına eklendiği öğrenildi. Polisin tüm birimlerinin konuyu araştırdığı, mali polislerin her gün ilgili bakanlıklarda çalıştığı, delil toplamak için uğraştığı ifade edildi. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz tutuklamaların olacağı ve sonuna kadar gidileceği vurgulandı.

MÜSTEŞAR KONUŞTU
Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı Çalışma Bakanlığı müsteşarı Tahir Serhat ise kalıcı çözüm olacak yasanın hazır olduğunu ifade etti. Meclis açılır açılmaz yasa tasarısının gönderileceğini belirten Serhat, yurt dışından işçi getirme izinlerinin durdurulduğunu, içerideki işçilerin yatay geçişleriyle ihtiyaçları karşılamaya çalışacaklarını kaydetti. Serhat ayrıca Güzelyurt’taki işçilerin maaşlarını tam alacaklarını yani asgari ücret ödeneceğini taahhüt etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****