Greta Thunberg, Danimarka’da Filistin yanlısı protestoda gözaltına alındı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Çarşamba sabahı Kopenhag’da düzenlenen Filistin yanlısı bir gösteri sırasında gözaltına alındı.

Thunberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “İşgale Karşı Öğrenciler (Students Against the Occupation) ve ben Kopenhag Üniversitesi’nin yönetim binasındayız” dedi. İsveçli iklim aktivisti daha sonra polisin çağrıldığını, koçbaşı ile binaya şiddetle girdiklerini belirtti. Thunberg, bir başka videoda“Öğrenciler gözaltına alındı ve şu anda karakola götürülüyorlar” diye ekledi.

Danimarka medyasından Ekstra Bladet’in haberine göre Kopenhag Polisi üniversitede yaklaşık 20 göstericinin toplandığını ve bunlardan altısının gözaltına alındığını açıkladı. Polis tutuklananların kimliğini açıklamazken ‘İşgale Karşı Öğrenciler’ sözcüsü Reuters’e yaptığı açıklamada Thunberg’in kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Danimarka’da yayın yapan TV2 kanalı Thunberg’in gözaltına alınıp bir polis minibüsünün arkasına bindirildiğini gösteren bir video klip yayınladı.

Geçen yıl Ekim ayında Filistinlileri destekleyen bir mesaj göndermesi üzerine İsrail ordusu Thunberg’e tepki göstermişti. Aralık ayında Thunberg, İsrail’i “savaş suçları” ve “soykırım” ile suçlamıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****