Kıbrıs müzakereleri: Yapıcı çabalar ve yeni toplantı ihtimalleri

Letymiotis, müzakerelerin ön şartlara dayanmaması ve kabul edilebilir çerçevede ilerlemesi gerektiğini yineledi.

Bugün Kıbrıs

Güneyin Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymiotis, Kıbrıs Rum tarafının, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in girişimlerine destek vererek yapıcı bir tutum sergilemeye devam ettiğini belirtti. Kıbrıslı liderlerin de daha önce dile getirdiği New York’ta olası bir üçlü toplantının hazırlıkları sürüyor.

Ersin Tatar’ın açıklamalarına değinen Letymiotis, Rum tarafının abluka politikası ve diyalog masasına dönme iddialarının Guterres ile görüşüleceğini vurguladı. Letymiotis, müzakerelerin ön şartlara dayanmaması ve kabul edilebilir çerçevede ilerlemesi gerektiğini yineledi.

Müzakerelerin, BM kararları, mevcut müktesebat ve AB ilke ve değerleri doğrultusunda kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirtti. Guterres’in temsilcisi Stephane Dujarric, Nikos Christodoulidis ve Ersin Tatar’ı Eylül ayında yapılacak BM Genel Kurulu sırasında ortak toplantıya davet etme olasılığını değerlendirdiklerini, ancak henüz resmi bir davet yapılmadığını söyledi. Görüşme gerçekleşirse, Kıbrıs sorunundaki sonraki adımlar ele alınacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****