Kıbrıs, Lübnan’dan tahliyelere hazır: Larnaka okullarında yataklar kuruldu

Kıbrıs'ın güneyi, Orta Doğu'daki artan gerginlikler karşısında Lübnan'dan tahliye edilenler için hazırlıklarını tamamladı.

Bugün Kıbrıs

Güneyin Dışişleri Bakanı Dr. Constantinos Kombos, bugün yaptığı açıklamada, Estia Planı kapsamında Larnaka’daki okullarda yatakların kurulduğunu ve hijyen tesislerinin hazırlandığını duyurdu. Bu plan, Lübnan’dan tahliye edilen vatandaşların ülkelerine nakledilmeden önce geçici olarak barındırılmasını amaçlıyor.

CNA’in haberine göre 2006 ve 2023’te de etkinleştirilen insani yardım çabalarının bir parçası olan Estia Planı, Kıbrıs’ın organize tahliyeler gerçekleştirme kapasitesini kanıtladı. Bakan Kombos, tahliyeleri kolaylaştırmak için aralarında Kanada’nın da bulunduğu birkaç ülkeyle iş birliği anlaşmaları yapıldığını belirtti.

Kıbrıs’ın 2006 yılında 60.000 kişiyi barındırmayı başardığını hatırlatan Kombos, “Gidiyor olmaları ve uzun süre kalmamaları koşuluyla çok sayıda kişiyi barındırabiliriz,” dedi.

Kıbrıs, ilgili devlet hizmetleri arasında düzenli koordinasyon toplantıları düzenleyerek durumu yakından takip ediyor ve gelişmelere karşı hazırlıklı olmayı sürdürüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****