DAÜ, YKS sonuçlarına göre lisans programlarında en fazla tercih edilen üniversite

DAÜ, YKS sonuçlarına göre lisans programlarında KKTC'deki üniversiteler arasında en fazla tercih edilen üniversite olma başarısını gösterirken, ön lisans programlarında ise yüzde 96 doluluk oranına ulaştı.

Bugün Kıbrıs

Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, 13 Ağustos 2024 Salı günü açıklandı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) bu yıl YKS’den bin 676’sı lisans, 509’u ise ön lisans olmak üzere toplamda 2 bin 185 öğrenci yerleşti.

DAÜ lisans programları açısından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en fazla tercih edilen Üniversitesi olma başarısını gösterdi. bin 676 öğrenci DAÜ’deki lisans programlarını tercih ederken, DAÜ bu alanda KKTC üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

ÖN LİSANS PROGRAMLARINDA YÜZDE 96 DOLULUK
Öte yandan DAÜ’nün 529 olan ön lisans programları kontenjan sayısının 509’u tercih edilirken, DAÜ bu alanda da kontenjan sayısının yüzde 96.21’lik oranını doldurarak büyük bir başarıya imza attı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; YKS sonuçlarının tüm ülke yükseköğretim camiası adına hayırlı olmasını dileyerek, başta DAÜ’yü tercih eden yeni öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilere 2024-2025 Akademik Yılı’nda başarılar diledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****