İsrail ordusu, Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu; en az 100 ölü

İsrail ordusu, okulun "Hamas'ın karargahı" olduğunu iddia etti.

İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırının okulun namaz kılma salonuna yönelik olarak gerçekleştirildiği öğrenilirken İsrail ordusu okulun “Hamas’ın karargâhı” olarak kullanıldığını iddia etti.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu’na saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas’ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulu’nu bombaladığını duyurdu.

İBADETHANEDE 250 KİŞİ VARDI
Yerel medyanın görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberine göre; İsrail ordusu saldırısı okulun namaz kılma salonuna yönelik olarak gerçekleşti. O esnada içeride yaklaşık 250 kişi bulunuyordu.

İsrail ordusu, okulun “teröristlere” ev sahipliği yaptığını ve Hamas’ın karargâhı olarak kullanıldığını iddia ediyor.

El Ehli Hastanesi, yeterli personel ve ilaçtan yoksun olduğu için saldırı esnasında yaralanan Filistinlilere yeterli tıbbî bakım sağlayamıyor. Ağır yaralı olarak hastaneye gidenler arasında çocuklar ve kadınlar da var. Kaynaklar, ölü sayısının 100’ü geçtiğini ve sayının artmaya devam ettiğini bildirdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****