Yunanistan, ülkede İsrail hedeflerine saldırı yapılacağı endişesiyle alarma geçti Yunanistan, ülkede İsrail hedeflerine saldırı yapılacağı endişesiyle alarma geçti

eKathimerini'nin haberine göre Yunanistan, İsrail hedeflerine karşı olası bir saldırıyı önlemek için yabancı istihbarat kuruluşları ve Güney Kıbrıs ile yakından çalışıyor.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) ve terörle mücadele yetkilileri, yabancı istihbarat servislerinin Yunanistan’da İsrailli hedeflere karşı girişimlerde bulunulabileceğine dair uyarısından sonra alarma geçti.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından İsraillilere karşı üçüncü ülkelerde saldırılar yapılabileceğine endişeler tekrar gündeme geldi.

eKathimerini’nin haberine göre Yunanistan, İsrail hedeflerine karşı olası bir saldırıyı önlemek için yabancı istihbarat kuruluşları ve Güney Kıbrıs ile yakından çalışıyor.

Sivil Koruma Bakanlığı’ndan bir yetkili, ülkede güvenlik önlemlerinin artırıldığını doğrularken, istihbarat ve güvenlik servisleri de olası bir saldırı hakkında yabancı ülkelerden bilgi aldıklarını doğruladı.

Yunanistan ve Batılı ülkelerin istihbarat servisleri, İsrail’e kendi topraklarının dışında bir misilleme yapılabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

eKathimerini, Atina’nın spesifik bir hedefe dair istihbarat almadığını belirtti.

2023’ün Mart ayında EYP ve İsrail’in istihbarat servisi, Atina’daki bir sinagoga saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir Pakistan vatandaşının tutuklandığını duyurmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****