Her Daim Doğa Dostları DAÜ Beach Club’ta buluştu

Her Daim Doğa Dostları, doğal dengenin korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla bu sabah DAÜ Beach Club’ta bir araya geldi. 15 sivil toplum örgütü ve Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Dr. Asuman Korukoğlu, bölgenin doğal güzelliklerinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Bugün Kıbrıs

Her Daim Doğa Dostları, doğanın korunması ve doğal dengenin sağlanması konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla bu sabah, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Beach Club tesislerinin bulunduğu bölgede bir araya geldi. Etkinliğe 15 sivil toplum örgütünün üyelerinin yanı sıra Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da katıldı. Toplumun çevre konularına duyarlılığını artırmayı hedefleyen etkinlikte konuşan Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Dr. Asuman Korukoğlu, bölgenin doğal güzelliklerinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Korukoğlu, “Bu bölgeler eşine az rastlanır doğal güzellikleri bulunan fauna ve florası ile korunması gereken bir bölgedir. Her ne amaçla olursa olsun yapılacak olan yatırımlar bu bölgenin doğal güzelliklerini yok edecektir” dediği konuşmasında, deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının daraldığını ve bu durumun ekosistem üzerinde ciddi etkiler yarattığını ifade etti.
“Kaplumbağaların yuvaları zarar görmesin diye küçücük bir bölgeye toplanmak durumunda kalmıştır. Bilindiği gibi deniz kaplumbağaları deniz analarının doğal savaşçılarıdır. Kaplumbağaların azalması, deniz analarının çoğalması demektir” uyarısında bulunan Korukoğlu, doğal dengenin bozulması durumunda insanların da bu durumdan olumsuz etkileneceğini vurguladı.

KORUMA VE RESTORASYON ÇAĞRISI
Dr. Korukoğlu, bölgenin korunması ve bozulan yerlerin doğaya uygun şekilde restore edilmesi gerektiğini belirterek, yeni yatırımların doğal yapıyı bozmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. “Bölgenin olduğu gibi korunması, bozulan yerlerin doğala uygun şekilde restore edilmesi gerekirken, doğalı bozacak yeni yatırımların karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” vurgusu yapan Korukoğlu, doğanın korunmasına yönelik farkındalık yaratma çalışmalarına destek veren 15 sivil toplum örgütüne de teşekkür etti.

Etkinlik sonunda, Retro Çalgıcıları katılımcılara kısa bir de konser verdi.

Destek veren sivil toplum örgütleri ise şöyle:

Her Daim Doğa Dostları Grubu
Kıbrıs Sulak Alan
TOVAD
Karpaz Dostları Derneği
Mağusa Kadın Merkezi Derneği
Toplumcu Demokrasi Partisi
Yeşil Barış Hareketi
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği
Mağusa Kültür Derneği
Retro Çalgıcıları
Mağusa Kent Müzesi Derneği
Mağusa Suriçi Derneği
Kıbrıs Sanat Derneği
Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Kıbrıs
Daü-Bir-Sen

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****