Tatar: “Türkiye o kadar yakın ki bu yüzden bizde üs ihtiyacı o kadar belirgin değil”

"İhtiyaç durumunda biz de deniz üssü kurabiliriz. Zaman zaman değerlendirmeler yapılıyor. Türkiye o kadar yakın ki gemiler de uçaklar da Kıbrıs'a çok kısa bir zamanda gelebiliyor. Bu yüzden bizde üs ihtiyacı o kadar belirgin değil."

Güney Kıbrıs’ın Larnaka’ya deniz üssü kurma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, “İhtiyaç durumunda biz de deniz üssü kurabiliriz” dedi. A Haber’e konuk olan Tatar, Yunanistan’ın 1974 Harekâtı’nın ardından Kıbrıs Rumlarına karşı kendini suçlu hissettiğini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harekatın 50. yıl dönümü törenlerine büyük bir heyetle katılmasının önemli olduğuna işaret eden Tatar, “Türkiye’nin gücünü de orada gördük” dedi.

Ersin Tatar açıklamasının devamında, “Kıbrıs hem Kıbrıs Türkü’nün bekası için, aynı zamanda Türkiye’mizin anavatanın kendi güvenliği için hem Mavi Vatan dediğimiz Akdeniz’de hem de onun üzerindeki Gök Vatan’da hava sahası için çok önemli” diye konuştu.

Güney Kıbrıs’ın Larnaka’ya deniz üssü kurma girişimini değerlendrien Tatar, “İhtiyaç durumunda biz de deniz üssü kurabiliriz. Zaman zaman değerlendirmeler yapılıyor. Türkiye o kadar yakın ki gemiler de uçaklar da Kıbrıs’a çok kısa bir zamanda gelebiliyor. Bu yüzden bizde üs ihtiyacı o kadar belirgin değil” dedi.

Foto: Arşiv

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****