Olimpiyat etkinliğine saldırı planı: 1 gözaltı

Fransa'nın Bordeaux kentinde olimpiyat etkinliğine saldırı planlandığı belirtilen bir kişi gözaltına alındı.

Fransa’nın Bordeaux kentinde olimpiyat etkinliğine saldırı planlandığı belirtilen bir kişi gözaltına alındı. Ayrıca, Gironde bölgesinde yaşayan 18 yaşındaki bir kişi, insanlara karşı birden fazla saldırı planladığı gerekçesiyle Fransa’nın terörle mücadele polisi tarafından tutuklandı. Bu olayın Olimpiyatlarla ilgili bir bağlantısının olup olmadığı açıklanmadı.

Le Parisien’de yer alan habere göre, Fransız polisi, Fransa’nın güneybatısındaki Bordeaux’da Olimpiyatlar sırasında saldırı planladığından şüphelenilen bir adamı gözaltına aldığını doğruladı.

Ayrı bir olayda ise Fransa’nın terörle mücadele polisi PNAT, Reuters’a yine güneybatı Fransa’da bulunan Gironde bölgesinde 18 yaşında bir gencin bireylere yönelik çok sayıda saldırı planladığı gerekçesiyle tutuklandığını bildirdi. Ancak bu olayın Olimpiyatlarla ilgili bir bağlantısının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bu olaylar nedeniyle, Fransa’nın yaklaşan uluslararası etkinliklere hazırlandığı bir dönemde süregelen güvenlik endişeleri arttı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****