KTAMS: Kamu yönetimi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi konumuna düşürülemez!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Tapu ve Kadastro Dairesi'nde münhal ilan edilmesi gereken kadroların vekaleten doldurulmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi, kamu yararını gözetmeyen tüm işlemlere karşı demokratik eylem haklarını kullanacaklarına vurgu yaptı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Dairesi’nde münhal ilan edilmesi gereken kadroların vekaleten doldurulmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi. Bengihan, Ocak 2024’te başlatılan yazışmalar neticesinde Komisyon tarafından münhal ilanının uygun bulunduğunu ancak Temmuz ayında Daire müdürünün bu kadrolara vekaleten atama yapılmasını talep eden bir yazı yazdığını belirtti. Bu durumun fırsat eşitliği ve liyakati hiçe sayarak siyasi amaç taşıdığını vurgulayan Bengihan, İyi İdare Yasası’na aykırı olan bu talebin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bengihan’ın açıklaması şöyle:

“İçişleri Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Dairesi’nde bulunan 1 adet II. Derece Müdür Muavini ve 6 adet III. Derece Şube Amiri mevkiinin münhal ilan edilerek doldurulması için gereken yazışmalar, Ocak 2024 tarihinde başlatılmıştır. Bu yazışmalar neticesinde, Komisyon tarafından münhal ilanının açılması uygun bulunmuştur. Ancak, bu kararın akabinde Daire müdürünün İçişleri Bakanlığı’na Temmuz ayında yazdığı bir diğer yazı ile, ilgili kadrolara vekaleten atama yapılmasını talep ettiği bilgisi Sendikamıza ulaşmıştır. Fırsat eşitliğini ve liyakati hiçe sayarak siyasi maksat taşıyan bu talebin yerine getirilmesi, İyi İdare Yasası’na aykırıdır. Sendikamız, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na yazı yazarak, bu kadroların mutlaka münhal ilan edilerek doldurulması gerektiğini vurgulamıştır.

Kamu hizmetleri kamunun yararına olmalıdır. Kamu yönetimi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi konumuna düşürülemez. Liyakat geri plana atılarak yapılacak vekaleten atamalar kamu hizmetinin etkinliğini ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyecektir. Sendikamız, kamu yararı gözetmeden yapılan tüm işlemlere karşı demokratik eylem hakkını kullanacaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****