CHP’den Feyzioğlu için şikayet dosyası: AKP’ye oy istediği görüntüler de dosyada

Büyükelçi Feyzioğlu'nun Kıbrıs'ın kuzeyindeki köyleri gezerek AKP için oy istediği görüntüler de şikayet dosyasında.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de bir zamanlar Parti Meclisi üyesi olan ve Genel Başkanlığa hazırlanan Metin Feyzioğlu, tek adam yönetimine karşı çıkmış ve Barolar Birliği Başkanıyken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de ‘Edepsiz’ tartışması yaşamıştı. Ardından “Değiştim, geliştim” diyerek dönüş yaparak AKP’ye yanaşmış, Lefkoşa’ya Büyükelçi olarak atanmıştı.

Kıbrıs’a gelen CHP lideri Özgül Özel’i karşılamayan Feyzioğlu, “Özel’i görmedim görsem hatırını sorardım” dedi. Feyzioğlu’nun törenlerde Özel ile aynı protokol sırasında oturduğu ve aralarında sadece 13 kişi olduğu belirlendi.

Sözcü’nün haberine göre CHP, Feyzioğlu’nu videolu bir dosya ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a şikayet edip görevden alınması isteyecek. Videoda KKTC’deki köyleri gezen Feyzioğlu’nun, CHP’yi eleştirip AKP’ye oy istediği görüntüler yer alıyor.

YÜCEL: BÜYÜKELÇİNİN TAVRI DİPLOMATİK GELENEKLERE HAKARETTİR
DHA’nın haberi göre ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kıbrıs ziyaretini hatırlatarak, “Bu ziyaretler diplomatik kurallar çerçevesinde, samimi ve nezaketli bir şekilde gerçekleşti. Fakat Lefkoşa’da yakışıksız bir tavırla karşılaştık. Genel Başkanımız Özgür Özel’i karşılamayan Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun bu davranışı diplomatik teamüllere aykırıdır. Bu saygısızlık, sadece CHP’ye değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik geleneklerine bir hakarettir” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****