Disneyland çalışanları düşük ücretler nedeniyle arabalarda yaşıyor

Çalışanlar, Disneyland'ın girişinde "Mickey adil ücret isterdi" diye slogan attı.

Güney Kaliforniya’da tam zamanlı bir Disneyland çalışanı olduğunu ifade eden Cynthia Carranza, kendisi dahil birçok parkta çalışanının arabalarda ve hostellerde yaşadığını söyledi.

“Dünyanın En Mutlu Yeri” olması gereken yerde çalışmanın getirdiği mali zorlukları ayrıntılı olarak anlatan Carranza, dünya çapında açılan 12 parkın ilki olan Disneyland’deki yaklaşık 10 bin sendikalı işçinin ücretler ve sendika karşı uygulamalar nedeniyle greve gittiğini söyledi.

Çalışanlar, Disneyland’ın girişinde “Mickey adil ücret isterdi” diye slogan attı.

Sendika yetkilileri, Disneyland çalışanlarının parkta çalışırken evsiz kaldığını açıkladı. Çalışanlar arasında yapılan bir anket, yüzde 73’ünün her ay temel masrafları karşılamaya yetecek kadar para kazanmadıklarını ve yaklaşık üçte birinin son bir yılda konut güvencesizliği yaşadıklarını ortaya çıkardı.

Parkın Toontown temalı bölümünde çalışan L Slaughter, “Sihirli olanı biz yaratıyoruz. Disney’in bize yaşanabilir bir ücret ödemesine ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Slaughter parkta çalışırken iki yılını arabasında yaşayarak geçirdiğini ve uyumak için güvenli bir park yeri bulmaya çalışarak çok zaman harcadığını anlatırken, Disneyland otoparklarında çalışanların uyumasına izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****