Özersay’dan ‘Kıbrıs tezkeresi’ yorumu: “İki devletli çözüm artık devlet politikası”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen tezkere ile Kıbrıs'ta iki devletli çözümün artık devlet politikası haline geldiğini belirtti.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kıbrıs konusundaki tezkerenin tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Özersay, özellikle sadece Türkiye’deki iktidarın değil, ana muhalefet partisinin de iki devletli çözüm siyasetini kalıcı barış için yegane yol olarak kabul eden bu karara destek vermesinin dikkat çekici bir gelişme olduğunu belirtti.

Bu yaklaşımın artık belirli bir dönemde sadece belirli bir hükümetin politikası değil, adeta bir devlet politikası haline dönüştüğünü ifade eden Özersay, bundan sonraki süreçte bu yaklaşımın uluslararası toplum tarafından anlaşılabilir şekilde nasıl tarif edileceğine, altının nasıl doldurulacağına ve hangi diplomatik yollarla sonuca ulaşılacağına odaklanılması gerektiğini söyledi. Özersay, Kıbrıs meselesinin yakında en önemli gündem maddesi olacağını düşündüğünü ve önümüzdeki günlerde bu konuyu enine boyuna tartışacaklarını, Kıbrıs konusundaki görüşlerini detaylı olarak kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****