Filistin Büyükelçiliği: “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ve Temsilciler Meclisi’ni, işgalci İsrail devletinin kararını kınamaya çağırıyoruz”

Kıbrıs'taki Filistin Büyükelçiliği, İsrail'in BM'nin Filistin Devleti için oylama tekliflerini reddetmesini kınadı, Kıbrıs Cumhuriyetinden kuvvetli destek istedi.

Kıbrıs’taki Filistin Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, İsrail Meclisi Knessetin Filistin Devleti’nin kurulması için BM’nin oylama tekliflerini reddetmesini kınadı. Açıklamada, “İsrail hükûmetinin Filistin Devleti’nin kurulmasıyla ilgili olarak Uluslararası Topluluk ve kararlarını sorgulamaya devam etme ısrarı sona ermelidir” denildi.

CNA’in haberine göre Filistin Büyükelçiliği, Knessetin Genel Kurulunun perşembe gecesi “ezici çoğunlukla Filistin Devleti’nin kurulmasını reddeden bir tasarıyı onayladığını” belirtti. Büyükelçilik, “İsrail Hükûmetine, iki devletli çözümü korumak için Uluslararası Hukukun gücüyle, 1967 sınırları içinde Doğu Kudüs’ü başkent olarak kabul eden bir Filistin Devleti’nin kurulması için Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanması zorunluluğu getirilmelidir” diye talep etti.

Açıklamada ayrıca, “Uluslararası Topluluğu ve özellikle Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ve Temsilciler Meclisi’ni, işgalci İsrail devletinin kararını kınamaya çağırıyoruz. Bu karar, bölgedeki gerilimi artırmaktan ve iki devletli çözüm için kalan az sayıda olasılığı ortadan kaldırmaktan başka bir şey yapmıyor. Uluslararası Topluluk ve Kıbrıs Cumhuriyeti, bağımsız Filistin Devleti’ni tanıyarak bunu güçlü bir şekilde savunmaktadır” denildi.

Fotoğraf: Doğu Kudüs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****