Avusturya’da sığınmacılara bakım evleri ve kütüphanelerde çalışma yükümlülüğü getirildi

Avusturya'da sığınmacılar için geçerli olacak yeni çalışma şartları ve sosyal yükümlülükler duyuruldu.

Avusturya hükümetinin aldığı yeni tedbirler, sığınmacıları devlete, eyaletlere ve belediyelere bağlı kuruluşlarda özellikle yaşlı bakım evleri, kütüphaneler ve itfaiye teşkilatlarında çalışmakla yükümlü tutuyor.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in açıkladığı yeni yükümlülükler ile sığınmacıların ülkeye entegrasyonunun güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Buna göre, ülkedeki sığınmacılar devlete, eyaletlere ve belediyelere bağlı kuruluşlarda özellikle yaşlı bakım evleri, kütüphaneler ve itfaiye teşkilatlarında çalışmakla yükümlü tutuldu.

İlaveten, sığınmacıların devletten destek ödemeleri aldığı “yardım kartı” uygulaması da önümüzdeki birkaç gün içinde genişletilecek.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin devlet destek ödemeleri kesilecek.

Karner, “Eğer herhangi bir hayır işi yapmazsanız, cep harçlığınız 40 eurodan 20 euroya düşecek,” açıklamasında bulundu.

Sığınmacılar ayrıca, yeni bir “yükümlülükler listesine” tabi olacak. Bu sayede göçmenler Avusturya kültürü, değerleri ve sosyal görgü kurallarının yanı sıra eşitlik, demokrasi ve antisemitizm hakkında bilgi edinecek.

Geniş kapsamlı önlemler paketi, sığınmacılar ve yerel halk arasındaki sosyal alışverişi teşvik etmek de dahil olmak üzere Avusturya toplumuna bir bütün olarak fayda sağlamayı amaçlıyor.

Karner’e göre, Avusturya’nın uyguladığı sert göç politikası ile ülkeye sığınan sayısı ciddi ölçüde azaldı.

Karner, Avusturya’nın Burgenland eyaletindeki sayıları örnek gösterdi. Macaristan’dan 2022’nin ilk yarısında 19.000’den fazla sığınmacı ülkeye gelirken, 2023’te bu rakam 10.000 oldu. 2024’ün ilk altı ayında ise ülkeye sadece 303 kişi geldi.

Ayrıca, ülke genelinde yapılan iltica başvurularının sayısı da yüzde 40 oranında azaldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****