Mitsotakis görüşmelerin yeniden başlaması konusunda ihtiyatlı iyimser

Mitsotakis, Kıbrıs'ın geleceği ve bir anlaşmanın varlığı için vazgeçilemez koşulların ve müzakere edilemez kavramların tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası temsiliyet olması gerektiğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Kıbrıs sorununun çözümü için görüşmelerin yeniden başlaması konusunda ihtiyatlı bir iyimser olduğunu ifade etti.

Sky TV’ye verdiği mülakatta, Kıbrıs’taki iki toplumun masaya oturması ve BM kararları çerçevesinde görüşmelerin yeniden başlaması için bir fırsat daha doğacağı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs’ın geleceği ve bir anlaşmanın varlığı için vazgeçilemez koşulların ve müzakere edilemez kavramların tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kişilik olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kyriakos Mitsotakis, Türkiye’nin “müzakerelerin ipini eline almaya” hazır olup olmadığının sorulması üzerine, bunu bilecek durumda olmadığını vurguladı ve BM Genel Sekreteri’nin bunun değerlendirilmesi gereken bir başka fırsat olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Mitsotakis, “Yunanistan elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırdır, ancak müzakereler ve kararlar iki toplum arasındadır” dedi.

Kyriakos Mitsotakis ayrıca 1974’ün 50. yıldönümü nedeniyle Kıbrıs’a yapacağı ziyarete de değindi. Mitsotakis, “Cumartesi günü… Helenizm için zor bir gün, elli yıl sonra hala bir Avrupa ülkesinin üçte biri işgal altında. Bu, böyle her tarihte olduğu gibi, neleri yanlış yapmış olabileceğimizi düşünmek için bir fırsat” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****