Büyükelçi Feyzioğlu’nun ardından Saygı Öztürk yazdı: “Fethullah Gülen KKTC’ye gelecekti”

Gazeteci Saygı Öztürk, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi başarılı olsaydı Fethullah Gülen'in ABD'den KKTC'ye geleceğini, kullanılmayan bir havaalanının hazır hale getirildiğini ileri süren bir yazı kaleme aldı.

Bugün Kıbrıs

Türkiye’de ulusalcı kimliğiyle bilinen Sözcü gazetesi yazarı deneyimli gazeteci Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında, iki gün önce BRT’de açıklamalarda bulunan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun ‘FETÖ darbesi başarılı olsaydı Türkiye, Kıbrıs’tan çıkacaktı’ açıklamalarına paralel bir yazı kaleme aldı.

Öztürk, “Darbe girişiminin sulandırılan raporu” başlıklı yazısında, HSYK’nın darbe gecesi FETÖ’cü hakim ve savcıların belirlenmesinde önemli rol alan bir yargı mensubu ile yaptığı görüşmeyi aktararak, darbe başarılı olsaydı Fethullah Gülen’in Amerika’dan KKTC’ye geleceğini yazdı. Öztürk yazısında yargı mensubunun kendisine, “Kullanılmayan bir havaalanı 15 Temmuz öncesi temizlendi, uçuşa hazır hale getirildi. Gülen’in gelişine hazır edildi” dediğini aktardı.

Öztürk, yazısının Kıbrıs ile ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:
“FETHULLAH GÜLEN KKTCYE GELECEKTİ Amaç Türkiye’de kaos ortamı yaratmak, dış güçlerin ülkemize girmesini sağlamaktı. Fethullah Gülen’de ABD’den, KKTC’ye gelecekti. Kullanılmayan bir havaalanı 15 Temmuz öncesi temizlendi, uçuşa hazır hale getirildi. Gülen’in gelişine hazır edildi. İlk listede yanlış yok. Çatı davasında da yazılmıştı, açığa çıkan Fethullahçının uyutulup dışarıda bırakılması taktiğini. Bugün de yargının içinde FETÖ’cüler var.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****