Oğuz Köse teminata bağlandı: Mahkeme rüşvet verenlerle ilgili soruşturma talep etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, bu sabah çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, Köse'ye rüşvet verenlerin de soruşturulması için emir verdi.

Bugün Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, “Rüşvet” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemede ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Mahkeme ayrıca, Köse’ye rüşvet verenlerin de soruşturulması için de emir verdi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde bu sabah görülen davada yargıç Jale Ergüden, zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 100 bin TL nakit teminat yatırması ve 3 KKTC vatandaşının kefil olması şartıyla teminata bağlanmasına emir verdi.

NE OLMUŞTU?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, 4 Temmuz 2024 tarihinde bakanlık binasından polis tarafından alınarak karakola götürülmüştü. 5 Temmuz 2024 tarihinde çıkarıldığı mahkemede “Rüşvet” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlamalarından tutuklanmış ve altı gün tutuklu kalmıştı. Köse, bu sabah çıkarıldığı mahkemede teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mali polis yürüttüğü soruşmada, Köse’nin işçi ön izinleri için firmalardan rüşvet aldığı, bir inşaat firmasına kesilen cezada indirim yapılmasını sağladığı ve faturalarda oynama yaparak para temin ettiğini tespit etmişti. Köse tutuklanmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevinden alınmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****