Papa Francis: “Demokrasi iyi durumda değil”

İtalya'nın Trieste kentinde binlerce kişiye hitap eden Papa Francis, "Dürüst olalım, günümüz dünyasında demokrasinin durumu iyi değil" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, bu yıl kriz halindeki demokrasi temasını ele alan İtalyan Katoliklerinin 50. Sosyal Haftasını kutlamak üzere İtalya’nın kuzeyindeki Trieste kentini ziyaret etti.

Ziyaretin bir parçası olarak Pazar günü Generali Kongre Merkezi’ne giden Katolik Kilisesi lideri, burada küresel demokrasinin durumu ve işlevselliği üzerine bir konuşma yaptı.

Piazza dell’Unita d’Italia’da toplanan 8,500 kişiye hitap eden Papa Francis, “Dürüst olalım, günümüz dünyasında demokrasinin durumu iyi değil,” dedi.

“Oy kullananların sayısının az olmasından endişe duyuyorum,” diye devam eden Papa, tüm insanların kendini ifade etmesine ve demokratik sürece katılmasına olanak tanıyan koşulların yaratılmasının önemini vurguladı.

“Kayıtsızlık demokrasi için bir kanserdir, katılımsızlıktır,” diye ekledi.

Papa ayrıca, Ukrayna, Filistin, Sudan, Myanmar ve savaşın olduğu her yerde barış için dua etme ve çalışma taahhütlerini yenileme çağrısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****