Özel Kalem Oğuz Köse’nin ‘rüşvet çarkı’ mahkemede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, "Rüşvet" ve "Görevi kötüye kullanma" iddialarıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Köse soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, “Rüşvet” ve “Görevi kötüye kullanma” iddialarıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç Jale Ergüden’in huzuruna çıkarıldı. Savcı Senem Palabıyık’ın hazır bulunduğu davada, zanlı Köse hakkında 3 gün tutukluluk kararı verildi. Polis çavuşu Yahya Suicmez, Köse’nin özel kalem müdürlüğü döneminde yabancı işçi izinlerini hızlandırmak için rüşvet aldığını belirtti.

Polisin mahkemede aktardığı bulgulara göre, zanlı Köse’nin 31 Ekim 2023’te İskele’de bir inşaat firmasının işlemlerini hızlandırmak için bin 850 Dolar değerinde bir laptop istediği ve bunu özel işlerinde kullandığı tespit edildi. Ayrıca, Oğuz Köse’nin Kalkanlı Yaşam Evi’nde yapılacak işler için bir inşaat firmasından 31 bin 650 dolar teklif aldığını, ancak firmanın işi 23bin 500 dolara bağış olarak yapabileceğini söylediğini belirtti. Köse’nin ödemeyi 25 bin dolar olarak yaptırdığı, fakat faturayı 31 bin 650 dolar olarak kestirmek istediği ortaya çıktı. Bu duruma şirketin karşı çıktığını ifade eden Suicmez, Köse’nin tutuklanmasının ardından şirketin şikayetçi olduğunu ve zanlı hakkında ‘sahte belge düzenlemeye teşvik’ suçlamasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti.

İndirimli arsa talebi ve şikayetçilerin ifadeleri doğrultusunda, zanlının cep telefonu şifresini vermediği ve en az 22 ifade daha alınacağı ifade edildi. Yargıç Ergüden, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlının doktor kontrolünden geçirildikten sonra 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi