Selma Eylem: “Eğitimin niteliği baltalanıyor”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, öğretmen kadrolarının azaltılmasının eğitimde nitelik artışı sağlamayacağını belirterek, okulların eksik kadrolarla açılmaması gerektiğini vurguladı. Eylem, eğitimde kaosun büyüdüğünü ve niteliklerin baltalandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, öğretmen kadrolarının azaltılmasıyla eğitimde niteliğin artırılamayacağını kaydederek, “Yeni öğretim yılında okullarımız eksik kadrolarla açılmamalı” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi.

Bütçe, altyapı, donanım eksikliklerinin yanı sıra kadrolarda da eksiklikler yaratıldığına işaret eden Eylem, “Yeni öğretim yılında atanacak, görev yapacak kadroları özellikle de bazı branşları ihtiyaç olmasına rağmen azalttılar” ifadesine yer verdi.

Eylem, Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdiği yazılı açıklamasında, okullarda kaosun büyütüldüğünü, eğitimin niteliğinin baltalandığını vurguladı.

“KONTEYNER PLANLARI ŞİMDİDEN YÜRÜRLÜKTE”
Okulların depreme dayanıklılığının artırılması, güçlendirilmesi konusunun hâlâ sürüncemede ve belirsiz olduğunu ifade eden Selma Eylem, “Eylül’de tüm binaları güçlendirilmiş ya da yıkılıp yeniden yapılmış bir okulumuz olacak mı? Pek mümkün görünmüyor ki konteyner planları şimdiden yürürlüktedir” dedi.

47 prefabrik derslik, 4 prefabrik tuvalet için ihaleye çıkıldığını, 26 Temmuz’a kadar teklif kabul edileceğini kaydeden Eylem, geçtiğimiz öğretim yılında okullara yerleştirilen 100’ün üzerinde prefabrik yapının akıbetini sordu.

“FAŞİST BİR YAKLAŞIM”
Başta Yunanca olmak üzere seçmeli ders kadrolarının azaltıldığını, okul müdürlerine bu seçmelileri açmama, hatta kapatma yönünde baskı yapıldığını, öğrencilerin müfredatta olan Yunanca, Almanca ve Fransızca derslerini seçme hakkının elinden alındığına dikkat çeken Eylem, bunu “faşist bir yaklaşım” diye niteledi.

EĞİTİM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Selma Eylem, öğretmen tasarrufunun rehber öğretmen branşında da kendini gösterdiğini dile getirdi.
Şiddet olayları, akran zorbalığı ve daha birçok sorun yaşanan okullarda rehberlik servislerinin güçlendirilmesini, rehber öğretmen sayısının artırılması gerektiğini ancak bakanlığın bu hedeften uzak yaklaşım gösterdiğini söyleyen Eylem, şöyle devam etti:

“Eğitim Bakanlığı’na çağrımızdır; bu yıl öğretmenlik sınavları yapıldıktan sonra okul idarelerimizle tespit ettiğimiz ihtiyaçlar kadar öğretmen alımı yapılmalıdır. Yeni öğretim yılında okullarımız eksik kadrolarla açılmamalıdır. Sendikamız, nitelikli, parasız kamusal eğitim için mücadeleye devam edecektir.”

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi