Alman Meteoroloji Servisi: Kıbrıs, Temmuz ayında sıcak hava dalgalarıyla karşı karşıya

Etkilenen bölgeler arasında Kıbrıs, Yunanistan, Girit, Rodos, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye bulunuyor.

Bugün Kıbrıs

Alman Meteoroloji Servisi’nin (DWD) İklim İzleme Örgütü, Temmuz ayında Kıbrıs’ın da dahil olduğu Doğu Akdeniz bölgesinde sık görülen sıcak hava dalgaları ve normalin üzerinde sıcaklıklar öngörüyor.

Güneydeki Kıbrıs Meteoroloji Dairesi, en yüksek sıcaklıkların 11:00 ile 17:00 saatleri arasında tespit edildiğini belirtiyor. Halka, günlük hava durumu bültenlerini ve uyarıları takip etmeleri tavsiye ediliyor.

26 Temmuz’a kadar geçerli olan orta vadeli tahminler, bölge genelinde yüksek sıcaklıkların devam edeceğini gösteriyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) İklim İzleme Danışma Grubu’nun (danışma kararı 202413-U1) raporuna göre, Temmuz ayı sonuna kadar Doğu Akdeniz ve Doğu Balkanlar’da sıcak hava dalgaları ile birlikte normallerin önemli ölçüde üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

DWD’nin aylık iklim modelleri, en güçlü ısınmanın Doğu Akdeniz’de olacağını ve sıcaklık sapmalarının normalin 3-6 santigrat derece üzerinde olacağını öngörüyor. Bu tahminlerin gerçekleşme olasılığı 1-7 Temmuz için %90, 8-26 Temmuz için ise %80-90 olarak belirtiliyor.

Açıklamada, “Bölgesel hava koşulları tüm alt bölgelerdeki termal stresi artırıyor ve devam eden kuraklıkla birleştiğinde son derece yüksek bir orman yangını riski ortaya çıkıyor” ifadesi yer alıyor.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi