ABD Büyükelçisi Julie Fisher, Kıbrıs ile ABD arasındaki güçlü bağları vurguladı

"Yaklaşık iki hafta önce başlatılan stratejik diyalog ilişkilerin güçlenmesini sağladı."

Bugün Kıbrıs

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, Amerika’nın bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle dün akşam düzenlenen resepsiyonda, ABD ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekti.

Yaklaşık iki hafta önce iki ülke arasında başlatılan stratejik diyalog, ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Güney basınında yer alan haberlere göre Fisher, bu diyalogun, Doğu Akdeniz’in sorunlu bölgesinde istikrar sağlayıcı bir rol üstlenen Kıbrıs’ın son 12 aydaki önemli katkılarını pekiştirdiğini belirtti.

GAZZE’YE YARDIM OPERASYONU
Hamas’ın İsrail’e yönelik şiddetli saldırılarının ardından Kıbrıs Cumhuriyeti, Amerikan vatandaşları da dahil olmak üzere sivillerin güvenli bir şekilde savaş bölgesinden tahliye edilmesi için limanlarını, havalimanlarını ve kaynaklarını seferber etti. Büyükelçi Fisher, bu insani yardım çabalarından dolayı güney Kıbrıs hükümetine teşekkür etti.

Fisher, büyük bir insani krizin yaşandığı dönemde, Gazze Şeridi’ne gıda ve ilaç taşınması konusunda çözümler sunduğu için Kıbrıslı Rum lidere teşekkür etti. Bugüne kadar 8 bin 800 tondan fazla yardımın Larnaka limanından Filistin bölgesine deniz yoluyla ulaştırıldığını açıkladı. Kıbrıs’ın komşularına destek vererek çözümün bir parçası olmayı tercih ettiği vurgulandı.

KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE DESTEK
Amerikan Büyükelçisi, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalara ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin kişisel elçisinin inisiyatifine olan bağlılığını yineledi. Fisher, “Güvenlik Konseyi tüm Kıbrıslıların yararına olacaktır,” diyerek çözümün önemine dikkat çekti.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi