Türkiye I Ülke genelinde 474 kişi gözaltına alındı

Türkiye İçişleri Bakanı, çıkan olaylar sonrası gözaltına alınanlardan 285'inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, cinsel taciz, tehdit ve hakaret gibi suçlardan adli kaydının olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de Suriyeli sığınmacının bir çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ülke genelinde çıkan ve Suriyeli sığınmacıları hedef alan olaylarda 474 şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, resmi X hesabından Salı günü yaptığı paylaşımda, Kayseri’de Suriyeli sığınmacının bir çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine ülke genelinde çıkan olaylarda gözaltına alınanlara ilişkin açıklamada bulundu.

Yerlikaya, “Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundu.

“Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler” sonrası 474 kişinin gözaltına alındığını duyuran Bakan Yerlikaya, bunlardan 285’inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, cinsel taciz, tehdit ve hakaret gibi suçlardan adli kaydının olduğunu belirtti.

Vatandaşlara provokasyondan uzak durmaları çağrısında bulunan Yerlikaya, “Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Suriyeli bir kız çocuğunun bir sığınmacı tarafından tacize uğradığı iddialarının ardından Kayseri’de Pazar akşam saatlerinde gerginlik yaşanmış ve halk sokağa dökülmüştü.

Olayla ilgili bir açıklama yayınlayan Kayseri Valiliği, beş yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen Suriyeli sığınmacının gözaltına alındığını açıklamıştı.

Bakan Yerlikaya ise, dün yaptığı açıklamada, cinsel istismar olayına karıştığı iddia edilen Suriyeli sığınmacının tutuklandığını duyurmuştu.

Yerlikaya, “Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye, dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumunda.

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) verilerine göre Türkiye’de 3,6 milyon kayıtlı Suriyelinin yanı sıra 320.000 civarında başka milletlere mensup sığınmacı var.

Ülkedeki düzensiz göçmenlerin sayısına dair ise elde net ve resmi bir veri yok.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi