Buse Savaşkan 2024 Paris Olimpiyatlarında!

Elit atletimiz Buse Savaşkan, yoğun bir sezonun ardından 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, Buse'nin azmi ve disiplinli çalışması sayesinde bu tarihi başarıya ulaştığını belirterek, olimpiyat yolculuğunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bugün Kıbrıs

Atletizm Federasyonu’nun elit atleti Buse Savaşkan, yoğun bir sezonun ardından 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Road to Paris sitesinin bugün güncellenen listesine göre, yüksek atlama branşında olimpiyatlara katılacak 32 atlet arasında 28. sıraya yerleşti. Bu tarihi başarı, Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı ve tüm atletizm camiası tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

UZUN VE ZORLU BİR YOLCULUK
Buse Savaşkan’ın olimpiyat yolculuğu, 1 Temmuz 2023 – 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki kota alma sürecinde elde ettiği derecelerle şekillendi. Son olarak İzmir’de 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda yarışan Buse, sakatlık yaşamasına rağmen 1.81’lik derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu. Bu başarı, onun olimpiyat yolunda ne kadar kararlı ve azimli olduğunu bir kez daha gösterdi. Yıl boyunca elde ettiği dereceler sonucunda 1201 puan toplayarak, dünya sıralamasında 28. sırada yer almayı başardı.

BAŞKAN SAKALLI’NIN GURURU
Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, Buse Savaşkan’ın olimpiyatlara katılımı ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Buse’ye ilk günden beri inandık, güvendik, onun olimpiyatlara gidebilmesi için büyük bir mücadele verdik. Buse’nin azmi, kendine olan güveni, disiplinli çalışması olimpiyat yolundaki temeli oluşturdu. O bize biz de ona inandık! Bizler bu yolculukta onun yanında olduğumuz için mutluyuz. Yönetim Kurulum ile beraber canla başla Buse’nin olimpiyata gitmesi için büyük emek verdik! Bu emeklerin karşılığını görmek paha biçilemez. Tüm yönetim kurulu üyelerime, maddi manevi desteği ile yanımızda olan herkese, tüm antrenörlerine ve Gennadi Zuiev’e, Spor Dairemize ve Başbakanlık müsteşarımıza çok teşekkür ederiz.”

Başkan Sakallı, Buse Savaşkan’ın olimpiyat yolculuğunda kendilerine inanan, güvenen, sevinçlerini paylaşan ve yanlarında olan tüm medya, kurum, kuruluş ve kişilere de teşekkürlerini iletti. Bu başarı, KKTC atletizmi için tarihi bir anı temsil ediyor ve gelecekteki başarıların habercisi olarak görülüyor. Sakallı, Buse’nin 2028 Olimpiyatları’nda madalya kazanma hedefiyle ülkemizi temsil etmeye devam edeceğini belirtti.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi