Alkol ve uyuşturucu etkisi altında araç kullananlara 14 yıl hapis cezası talep ediliyor

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'nde görüşülen Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nda, alkol veya uyuşturucu etkisi altında kaza yapıp ölüme sebebiyet veren sürücülere 10 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Aileler ise bu cezanın en az 14 yıl olmasını talep ediyor.

Bugün Kıbrıs

Meclis, alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanarak kaza yapan sürücülere daha ağır cezalar getirilmesini amacıyla Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı için çalışmalarına devam ediyor. Tasarı, Çarşamba günü toplanacak olan Meclis Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmeye devam edilecek.

Tasarıda, ölümlü trafik kazalarının azalmasını hedefleyen ve sürücülerin daha ağır cezalarla karşılaşmasını sağlayacak düzenlemeleri yer alacak.

Hazırlanan yeni tasarıya göre mevcut yasada brüt asgari ücretin 50 katına kadar olan para cezası, yeni düzenlemeyle 75 katına kadar artırılırken, yine mevcut yasada 7 yıla kadar olan hapis cezası ise, yeni düzenlemeyle 10 yıla kadar uzatılabilecek.

AİLELER 14 YIL TALEP EDİYOR
Yakınlarını trafik kazalarında kaybeden aileler ise 10 yılın bu tip bir suç için yetersiz olduğuna işaret ederek, alkol veya uyuşturucu etkisi altında direksiyon başına geçerek kaza yapan ve ölüme sebebiyet veren sürücülerin en az 14 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istiyor. Aileler, daha önce toplanan Meclis komitesine davet edilerek görüşleri dinlenmişti.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi