Trump ve Biden karşılaşmasını izleyen beden dili uzmanı konuştu: “Gerçek düşüncelerini söylemediler”

"50 yılı aşkın bir süredir, 25'i FBI ajanı olarak, sözsüz iletişimin bitmek bilmeyen büyüleyici nüanslarını inceliyorum" diye konuşan Navarro, Donald Trump ve Joe Biden karşılaşması ile ilgili "kelimelerin, özellikle de politikacıların kelimelerinin gerçeği çok kolay çarpıttığını gördüm. Ancak beden dili yalan söylemez" dedi.

Joe Navarro, uluslararası en çok satan kitaplar arasında yer alan “Vücudunuz Ne Söylüyor: Eski Bir FBI Ajanının İnsanları Hızlı Okuma Rehberi” ve “Beden Dili Sözlüğü: İnsan Davranışına İlişkin Saha Rehberi” kitaplarının yazarı olan bir beden dili uzmanı.

“50 yılı aşkın bir süredir, 25’i FBI ajanı olarak, sözsüz iletişimin bitmek bilmeyen büyüleyici nüanslarını inceliyorum” diye konuşan Navarro, Donald Trump ve Joe Biden karşılaşması ile ilgili “kelimelerin, özellikle de politikacıların kelimelerinin gerçeği çok kolay çarpıttığını gördüm. Ancak beden dili yalan söylemez. Bu yüzden tartışmayı izlemeye sesi kapatarak başladım, böylece ikisinin de gerçekten ne düşündüğünü ve hissettiğini görebildim. Düşündükleri ve hissettikleri çok şey vardı ama bunları dile getirmediler” dedi.

BIDEN’IN YAŞI, ATTIĞI İLK ADIMDAN BELLİYDİ
Navarro, “Bir tartışma sahnesinde el sıkışmak, adaylar arasında olmasa bile en azından evde izleyen Amerikalılar için karşılıklı saygıyı ifade eder. Hatırlayabildiğim kadarıyla bu bir gelenekti. Ancak Trump ve Biden arasındaki tüm yük göz önüne alındığında, el sıkışmamanın olmaması beni şaşırtmadı. Bu, bu seçimin birçok seçmenin korktuğu kadar bölücü olacağının sözsüz bir işaretiydi. Biden içeri ilk giren kişiydi ve kısa, dar adımlarla sert yürüyüşü hemen yaşını belli etti. İnternette söylenenlerin aksine, bu her zaman zihinsel gerilemenin felaket bir işareti değil ancak yaşlandıkça dengemizi korumamıza yardımcı olan sinirlerimizin çoğunu kaybediyoruz. Gençken çok güçlü olan, en hassas dokunuşu, basınç ve sıcaklıktaki en ufak değişikliği, en ufak hareketi veya titreşimi algılayabilen Merkel, Meissner, Ruffini ve Pacinian sinir hücreleri yaşlandıkça hissini kaybetmeye başlar. Sinir sistemi boyunca gönderdikleri dokunsal mesajların beyne ulaşması da daha uzun sürer. Dikkatimi en çok çeken şey de Trump’ın bronzluğu oldu, Biden’ın solgun görünmesine neden oldu. Biden’ı 90’ların başından beri izliyorum ve onu gördüğüm en kayıtsız, mimiksiz hali bu oldu” dedi.

HER İKİSİNİN DE GÖZ KAPAKLARI TİTRİYORDU
Navarro, “Biden ve Trump’ın her ikisinin de göz kapakları titredi, ancak bunu farklı zamanlarda ve farklı nedenlerle yaptılar. Biden hata yaptığında gözlerini kırpıştırdı. Ses kapalıyken bile, bir kelimeye takılıp düştüğünü ya da göz kapakları kendisine karşı öfkeyle titrediği için kendisini iyi ifade edemediğini hissettiğini anlayabiliyordum. Bu, Biden gibi kekemeliği olan insanlar için yaygın bir davranış. Trump’ta göz kapağı dalgalanması içsel bir hayal kırıklığından ziyade dışsal bir küçümsemenin ifadesiydi. Trump, ayrıca durumdan hoşlanmadığını veya durumu küçümsediği anlarda, bunu açıkça belli eden kendine özgü bir davranış sergileyerek sık sık dudaklarını büzdü” diye ekledi.

TRUMP’IN SAHTE GÜLÜMSEMESİ ONUN KALKANI
Beden dili uzmanı, “Trump birçok kez olumsuz bir şey duyduğunda, benim saptırıcı sahte gülümseme dediğim davranışı sergiledi. Gerçek, samimi bir gülümsemede, Duchenne gülümsemesi olarak da adlandırılır, dudakların doğal bir hareketini ve gözlerin kırışmasını görürüz. Ancak Trump’ın saptırıcı gülümsemesinde, ağzın köşeleri yukarı ve yana doğru çekilerek neredeyse bir palyaçonun yüzünde göreceğiniz gibi ve kaşlar oldukça yukarı doğru kavislenir. Bu, gülümsemenin yapmacık görünmesini sağlar, sözlü bir saldırıyı sözsüz olarak savuşturmak için tasarlanmıştır. Bir şeyi incitici bir hale getirmenin yoludur. Trump sahte gülümsemesini karşı tarafı incitmek için bir kalkan olarak kullanıyor” açıklamasında bulundu.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi