Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi 2024 Mezuniyet Etkinliği ve Sergisi gerçekleşti

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'nın (KTEZO) Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 2024 Mezuniyet Etkinliği ve Sergisi, yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, 24 farklı meslek dalında 63 çırak ve 6 farklı meslek dalında 51 yetişkin mezun oldu.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi 2024 Mezuniyet etkinliği ve sergisi dün akşam gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Revin Gürler, KTEZO Yetkilileri, KTEZO Birlik Başkanları, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi uzmanları ve öğrenci ailelerinin yoğun katılımıyla ilk olarak çırak öğrencilerin kendi mesleki alanları ile ilgili atölye ve iş yerlerinde ürettikleri ürünlerin sergisi açıldı. Serginin ardından, saat 20.00’de mezuniyet etkinliği başladı.

Müzik dinletisi ile başlayan etkinlik sonrasında açılış konuşmasını Okul Sorumlusu Mustafa Hacıveli yaptı. Bu yıl çırak sayısının 490’a çıktığını, yeni dönemde bu sayının 700’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Bugüne kadar toplamda bin 100 çırak, 582 yetişkinin mezun edildiğini belirten Hacıveli, gerek yetişkin gerek çırak öğrencilerin yüzde 90’ının çalışma hayatına devam ettiğini sözlerine ekledi. Hacıveli, en son olarak 2024 yılı mezun sayılarına değindi, 24 farklı meslek dalında 63 çırak ve 6 farklı meslek dalında 51 yetişkini mezun ettiklerini ifade etti.

Ardından söz alan mesleki teknik eğitim uzmanı Mehmet Ekici, çıraklık eğitiminin ülkenin geleceği olduğunun üzerinde durdu. Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin önemine vurgu yapan Ekici, katkı koyan herkese teşekkür etti.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da yaptığı konuşmada, sene başında Mağusa Belediyesi’nin katkılarıyla Mağusa’da da yeni bir çıraklık merkezi açtıklarını ve böylece çıraklığın tüm ülke gençliğini kapsamaya başladığını belirtti. Ülkede tüm çalışanların yaptıkları işe göre tanımlanması gerektiğini, çalışma hayatında en büyük sıkıntının bu olduğunu, yürüttükleri eğitim ve belgelendirme çalışmaları ile bu sorunu aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

En son konuşmayı KTEZO Başkanı Mehmet Ali Ardıç yaparak; “Meslek demek altın bilezik demektir. Ayakları üzerinde duran insan, ayakları üzerinde duran ülke demektir” dedi. Ardıç gençlere seslenerek, çıktıkları yoldan geri dönmemelerini, yolların açık olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından mesleki gruplar halinde tek tek isimleri okunarak, kürsüye çağırılan öğrencilere diplomaları verildi.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi