MFÖ Salamis Antik Tiyatro’yu salladı

Mağusa Belediyesi'nin 24. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali kapsamında MFÖ, Salamis Antik Tiyatro'da unutulmaz bir konsere imza attı.

Bugün Kıbrıs

Mağusa Belediyesi’nin bu yıl Altın Sponsor Arkın Group, İletişim Sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkıları ile 24.’sünü düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali devam ediyor.

24. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali kapsamında dün akşam düzenlenen konserde Türk pop ve rock müzik grubu Mazhar Alanson ve Fuat Güner tarihi Salamis Antik Tiyatro’yu salladı.

Uzun bir süredir Salamis Antik Tiyatro’da konser zevkinin hasretini çeken halk tarihi mekanı hınca hınç doldurdu. Konsere, ülkenin her yerinden müzik severler akın ederken, MFÖ güçlü ses ve yorumuyla bir kez daha kendine hayran bıraktı.

Salamis Antik Tiyatro’da hayranları ile buluşan Mazhar Alanson ve Fuat Güner, Ele Güne Karşı Yapayalnız albümlerinde yer alan Güllerin İçinden şarkısı ile bir süre önce hayatını kaybeden grup üyesi Özkan Uğur’u sahneden görüntülerini yansıttıkları sinevizyon gösterimi ile andı.

Salamis Antik Tiyatro’nun muhteşem atmosferinde keyifli bir konsere tanıklık eden sanatseverler MFÖ’nün, Ele Güne Karşı, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da, Güllerin İçinden, Benim Hala Umudum Var, Yalnızlık Ömür Boyu, Sarı Laleler, Hep Yaşın 19 gibi sayısız hitlerini tek bir ağızdan söyleyerek eşlik etti.

ÇİFTE MEZGALLAR’DA OKUMA PERFORMANSI ‘’KAYIP’’
24. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali kapsamında 28 Haziran Cuma günü (bugün) So Kolektif iş birliği ile Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği ‘’Kayıp’’ Oyun Okuma Performansı Çifte Mazgallar’da yer alacak. Kayıp oyunu bundan 10 yıl önce sahnelendiğinde 1974’ün 40. yıl dönümüydü ve bu oyunla beraber savaşın derin travmalarından biri olan kayıp şahıslar meselesi Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nda ilk defa irdelenmiş oldu.

İKİ TOPLUMLU MÜZİSYENLER FESTİVALDE BİR ARAYA GELİYOR
24. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali kapsamında 2 Temmuz Salı günü ise, Othello Kalesi’nde, Mağusa’da yeni kurulmuş, rock, folk ve psychedelia öğeleri ile dolu bir indie grubu olan Cemre Arca ve The Beez, rock ve blues müzik türüne yeni bir soluk getiren Kıbrıslı Rum ve Türk müzisyenlerden oluşan Buzz’ Ayaz grubu ve 7 kişiden oluşan iki toplumlu, adanın “Akdeniz ruhu”nu yansıtan ve Kıbrıslı olmanın özünü taşıyan ancak sınırlarının ötesinde de rahatça kendine yer bulan benzersiz bir müzikal karışım grubu Island Seeds konserleri yer alacak.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi