Hristodoulidis, Holguin ile Brüksel’de görüşeceğini doğruladı

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodoulidis, görüşmenin Avrupa Konseyi toplantısı nedeniyle Brüksel'de yapılacağını açıkladı. Hristodoulidis ayrıca, Holguin'in çabalarını somut eylemlerle desteklediklerini vurguladı.

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodoulidis, Birleşmiş Millletler (BM) Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile Brüksel’de görüşeceğini doğruladı.

Hristodoulidis, Salı günü yaptığı açıklamada, Brüksel’de Holguin ile bir görüşeceğini, sürekli iletişimde olduklarını ve toplantı tarihi ve saati netleştiğinde açıklama yapılacağını söyledi.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre konu hakkında yorum yapması istenen Hristodoulidis, “Bunu olumlu bir şekilde yorumlamalıyız, çünkü Holguin’in çabasının bir devam ediyor. Biz de bunu sözde değil, somut eylemlerle, somut girişimlerle, somut önerilerle destekliyoruz ve Holguin’in misyonunun başarıya ulaşması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Görüşmenin neden Kıbrıs dışında yapılacağı sorulduğunda ise “Avrupa Konseyi için Brüksel’de olacağım, Holguin de başka toplantılar için Brüksel’de olacak ve görüşme kararı aldık, bunda bir anlam veya art niyet yok” diye yanıtladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****