ÜNSAL’DAN BOMBA İDDİALAR I Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kıbrıs’a sürgün ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yeni yapılanma

Türkiye basınında çıkan habere göre Ünsal’a ait ses kaydında, Diyanet İşleri Başkanı olmasının önüne Erdoğan’ın etrafındaki ‘İngiliz’in adamlarının’ geçtiğini ileri sürüyor.

Bugün Kıbrıs

FİDAN, SOYLU, AKAR
Ankara’nın, KKTC Din İşleri Başkanlığına atadığı Prof. Dr. Ahmet Ünsal’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Diyanet İşleri Başkanı olma isteğinin engellenerek Kıbrıs’a gönderildiğini iddia ediyor. Ünsal, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde doğrudan Cumhurbaşkanı’na bağlı yeni bir yapılanma oluşturulduğunu, ancak bu yapılanmanın Hakan Fidan, Süleyman Soylu ve Hulusi Akar’ın çıkarlarına uymadığını belirtiyor.

ÜLKÜCÜLER ENGELLEMİŞ
İddiaya göre Ünsal, yeni yapının özel güvenlik ve istihbarat gibi işlevlere sahip olduğunu ve şu anda İbrahim Kalın tarafından vekaleten yönetildiğini vurguluyor. Yapının bütçesinin onaylandığını ve 180 kişilik kadronun ilan edildiğini belirten Ünsal, kadro oluşturma sürecinde kendi isminin de geçtiğini ancak eski Ülkücüler tarafından engellendiğini ifade ediyor. Ünsal, bu engellemeyi gerçekleştirenlerin İngilizlerin adamı olduğunu öne sürüyor.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi