Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nden “İmar Planı ve Kent Kültürü” üzerine sohbet toplantısı

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, 26 Haziran Perşembe akşamı “İmar Planı ve Kent Kültürü” başlıklı bir sohbet toplantısı düzenliyor. Tarihi Lefke Evi’nde gerçekleşecek toplantıda, Okan Dağlı ve İzlem Nizam imar planlarının tarımsal ve üretim alanlarına etkilerini tartışacak.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, imar planı süreçleri ve bu süreçlerin getirdiği yenilikler ile tarımsal ve üretim alanlarına etkileri ele alınacağı bir sohbet toplantısı düzenliyor. “İmar Planı ve Kent Kültürü” başlığıyla gerçekleşecek toplantı, 26 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da Tarihi Lefke Evi’nde (Dernek binası) yapılacak.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nden Okan Dağlı ve İzlem Nizam’ın konuşmacı olacağı toplantıda, imar planı süreçlerinin bölgeye getirdiği yenilikleri ve tarımsal alanlara olan etkilerini değerlendirilirken üretim alanları ve imar planlarının bu alanlara nasıl etki ettiği, tarım ve üretim faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından nasıl bir yol izlenmesi gerektiği tartışılacak.

Toplantıda ayrıca, İskele İmar Planı sonrasında yaşananlar da ele alınacak. Katılımcılar, İskele bölgesinde imar planı sonrasında ortaya çıkan durumları, bu planların yerel halk ve bölgenin gelişimi üzerindeki etkilerini değerlendirecek. Bu değerlendirmeler ışığında, bölgenin geleceğine yönelik öneriler sunulacak.

Kent kültürünün korunarak turizme nasıl katkıda bulunabileceği de toplantının önemli konuları arasında yer alıyor. Mağusa Kaleiçi örneği üzerinden yapılacak bu tartışmada, tarihi ve kültürel değerlerin turizmle entegrasyonu ve bu süreçte karşılaşılan zorluklar ele alınacak. Katılımcılar, kent kültürünü koruyarak turizmi nasıl canlandırabileceklerine dair fikir alışverişinde bulunacak.

Bölge halkı, yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve ilgili tüm tarafların, bu önemli konular üzerinde bilgi sahibi olmak ve görüşlerini paylaşmak üzere davet edildiği toplantı, Lefke ve çevresindeki vatandaşların katılımına açık olarak gerçekleşecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****