Akansoy: “Tatar-Üstel ikilisi bizi tehlikeye sürüklüyor”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın siyasetin çözüm ekseninde yeniden kurulması gerektiği uyarısını destekleyerek, Tatar ve Üstel yönetimini sert bir dille eleştirdi. Akansoy, mevcut siyasetin Kıbrıs Türk halkını tehlikeye sürüklediğini ve yatırımcıları uçuruma götürdüğünü belirtti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve milletvekili Asım Akansoy, ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın siyasetin çözüm ekseninde yeniden kurulması gerektiğine dair uyarısının yerinde olduğunu belirterek, mevcut yönetimi sert bir dille eleştirdi.

Akansoy, Tatar ve Üstel ikilisinin yürüttüğü siyasetin Kıbrıs Türk halkını büyük tehlikeye sürüklediğini vurguladığı açıklamasında “atanmış cumhurbaşkanı ve hükümetin”, yapılan konuşma ve değerlendirmeleri görmezden geldiğini vurguladı, “Taşınmaz Mal Komisyonu’nun (TMK) değeri ve Kıbrıs’taki mülkiyet sorunu göz ardı edilerek, yatırımcılar adeta uçuruma sürükleniyor,” dedi.

“KKTC DEVLETİ GÜVENCESİ ALTINDA OLDUĞUNU İDDİA ETMEK BOŞUNA ÇABADIR”
Akansoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Rum mülklerine verilen tapuların KKTC devleti güvencesi altında olduğunu iddia etmenin boşuna bir çaba olduğunu ifade ederek, “Öyle olsaydı TMK kurulmazdı,” dedi. Akansoy, TMK’nın amacının mülkiyet sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ekseninde çözmek olduğunu hatırlattı.

AFİK Grup Direktörü Simon Aykut’un güneyde tutuklanması karşısında hükümetin sağa sola saldırmak yerine aklı selim bir strateji geliştirmesi gerektiğini belirten Akansoy, “Kıbrıs Rum egemenlerin mülkiyet ve diğer alanlarda bizi sıkıştırması kabul edilemezdir ama anlaşılmaz olan, Tatar ve Hükümetin çözümü reddederek bu oyuna kapı açmasıdır,” dedi.

“BOZUK ZEMİN İLE ÇÖZÜM EKSENİ UZAKLAŞIYOR”
Akansoy, hükümet sözcülerinin ortak akıl ile hareket etme çağrılarına da yanıt verdi. Hükümetin zeminini bozuk olarak nitelendiren Akansoy, “Bu bozuk zemin ile çözüm ekseninden uzaklaşmanız, Kıbrıslı Türklere de KKTC’ye yatırım yapanlara da ciddi zarar veriyor; vermeye de devam edecek” vurgusu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****