Letymbiotis, Kıbrıs’ı terk etmeyi düşünen gençlere seslendi: “Kalın ve savaşın”

"Gençlerin öfkesini anlıyorum, o çağlardan hepimiz geçtik. Lambros ve diğerleri gibi gençleri kalıp savaşmaya çağırıyorum"

Bugün Kıbrıs

Güneyin Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Kıbrıs Üniversitesi birincisi Lambros Dionisiou’nun mezuniyet töreninde yaptığı eleştirilerin ardından gençleri ülkeyi terk etmek yerine burada kalıp mücadele etmeye çağırdı.

Dionisiou, Çarşamba günü mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, yozlaşmış siyasi sistemin Kıbrıs’ın gençlerini uzaklaştırdığını vurgulayarak, “Kurumlar çöküyor, insanlar öfkeli ve yolsuzluk artıyor. Skandalların ardı ardına yaşandığı, uluslararası alanda karalanan bir ülkede yaşıyoruz” dedi. Genç mezun, bu durumun daha iyi bir gelecek umuduyla gençleri yurt dışına ittiğini belirtti.

Dionisiou’nun konuşması sosyal medyada geniş yankı bulurken, Letymbiotis Perşembe günü yaptığı açıklamada gençlerin öfkesini anladığını fakat bu öfkenin yapıcı eleştiriye dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Kendi deneyimlerinden bahseden Letymbiotis, 2012 yılında Amerika’dan döndüğünde ilk maaşının 400 Euro olduğunu ve 2013 yılında iş aradığını belirtti.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre Letymbiotis, “Gençlerin öfkesini anlıyorum, o çağlardan hepimiz geçtik. Lambros ve diğerleri gibi gençleri kalıp savaşmaya çağırıyorum, çünkü bu gençler ülkemizin geleceği” dedi. Kıbrıs’ın on yıl öncesine göre daha iyi bir durumda olduğunu belirten Letymbiotis, asgari ücretin 1000 Euro’ya yükseldiğini ve ekonomide tutarlı iyileştirmeler yapıldığını vurguladı.

Yolsuzluk ve çöküş eleştirilerine yanıt olarak ise Kıbrıs’ın soruşturmalar için FBI’dan ekip getirdiğini ve uluslararası alanda tebrik aldığını belirtti. Letymbiotis, “Lambros ve onun gibi herkesin öfkesini yapıcı eleştiriye dönüştürmesini, mücadele etmesini, ülkesinden sabahtan akşama kadar bizi eleştirmesini istiyorum. Beyin göçü yerine beyin kazanımını tercih ediyorum” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****