Üstel, TDT konferansında konuştu

Başbakanlıktaki Ünal Üstel'in Azerbaycan'daki temasları devam ediyor. Üstel, Şuşa şehrinde gerçekleşen “Türk Devletleri, Jeostratejik Gerçeklikler ve Küresel Felaketler Bağlamında Yeni Stratejik Hedeflere Doğru” konferansında konuştu.

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde gerçekleşen “Türk Devletleri, Jeostratejik Gerçeklikler ve Küresel Felaketler Bağlamında Yeni Stratejik Hedeflere Doğru” konferansında konuştu.

Üstel, konferansta yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin bir evladı olarak büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Azerbaycan’ın işgal altındaki öz topraklarını kurtarmasını selamlayan Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) giderek büyüyen ve etkisi artan önemli bir örgüt haline geldiğini vurguladı.

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının, Türk dünyasının dayanışma vizyonunun bir örneği olduğunu ifade eden Üstel, bu gelişmenin kardeş Türk devletlerinin yan yana olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını söyledi.

Üstel, Kıbrıs Türk halkının zorlu bir varoluş mücadelesi verdiğini ve uluslararası izolasyonlara rağmen ayakta kaldığını belirtti. Yeni dış politika vizyonlarının devletlerine dört elle sarılmak olduğunu vurgulayan Üstel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması çağrısını hatırlattı.

Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri tarafından gözlemci üye olarak kabul edilmenin ardından, Azerbaycan ile KKTC ilişkilerinin yeni bir boyuta taşındığını belirten Üstel, partiler arası diplomasi ve işbirliğinin önemine değindi. Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na tam üyeliğe hazır olduğunu ve bunun çok kısa sürede gerçekleşeceğine inandığını ifade etti.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi